الکسا

ورک - مطالب ارسال شده توسط admin

ورود به سايت


رمز عبور را فراموش کردم ؟
ارسال لینک
تبليغات
[-Text2-]

ثبت نام سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
آخرين ارسالي ها
معرفی کانال تلگرام و سایت تاريخ : چهارشنبه 15 آذر 1396
کنس Kones تاريخ : پنجشنبه 06 مهر 1396
زندگی نامه شهید سید جلیل میری وِرکی (شهید غواص کربلا 4) تاريخ : پنجشنبه 17 فروردین 1396
غذای 95 میلیون تومانی ؟!!! مگه داریم مگه میشه؟؟!+عکس تاريخ : دوشنبه 16 اسفند 1395
تور یک روزه الموت زمستانه تاريخ : پنجشنبه 07 بهمن 1395
پلاسکو تهران فروریخت تاريخ : پنجشنبه 30 دی 1395
عکس دمنوش چای کوهی ذغالی در کتری سیاه! تاريخ : پنجشنبه 23 دی 1395
رودبار الموت کجاست؟ تاريخ : چهارشنبه 22 دی 1395
گردشگری الموت نیاز به یک تلنگر برای انفجار دارد! تاريخ : پنجشنبه 09 دی 1395
نقشه ورک تاريخ : یکشنبه 09 آبان 1395
تفاوت واحد های دانشگاه آزاد و آزاد بین المللی تاريخ : چهارشنبه 28 مهر 1395
تور ویژه گردشگری الموت در تمامی فصول- تور لحظه آخری تاريخ : دوشنبه 25 مرداد 1395
If you plan to travel to Iran Alamut.... تاريخ : چهارشنبه 20 مرداد 1395
Dream to travel to Alamut (places of death and souvenirs) تاريخ : چهارشنبه 20 مرداد 1395
فهرست روستا های الموت تاريخ : چهارشنبه 20 مرداد 1395
شایعات در فضای مجازی تاريخ : یکشنبه 17 مرداد 1395
پرورش زنبور عسل در سه سوت- با 90درصد تخفیف تاريخ : سه شنبه 12 مرداد 1395
http://www.setmapi.com/sellerlink.aspx?user_name=Selena تاريخ : چهارشنبه 18 فروردین 1395
روایت کاملی از عزیز و نگار تاريخ : پنجشنبه 27 اسفند 1394
آرائه مدل ارزيابي رشد أفقي شهر تاريخ : شنبه 01 اسفند 1394
نظر سنجي
قلعه حسن صباح در كدام منطقه از ايران اسلامي قرار دارد و مربوط به كدام دوره است؟
چه نوع طبي را دوست داريد؟
مطالب پر بازديد
پشه ها شب ها کجا میخوابند ! هر آنچه که در مورد پشه باید بدانید بازديد : 8481
گياهان دارويي *جديد* بازديد : 7989
شعر عزيزو نگار همانطور كه قول داده بودم (نوششته شده توسط عمو علي عزيزم ) بازديد : 6237
آشپزی{ اسامی غذاهای محلی(غذا هایی که به گوشتان نخورده)(غذا های محلی ورک و الموت)} بازديد : 5143
فرهنگ لغت الموتی جديد بازديد : 2969
دانستني ها ي الموتي بازديد : 2327
عكس محرم روستاي ورك و عكس از علم روستاي ورك بازديد : 2137
ضرب المثل هاي الموتي بازديد : 2053
آداب و روسومات مردم الموت روستای ورک بازديد : 2049
حشره شناسي (آفات مهم الموت {روستاي ورك}) بازديد : 1969
مجسمه سيد نورالدین الموتی در ژنو بازديد : 1765
مشاهیر ورک (سید نورالدین الموتی)وزیر دادگستری دکتر امینی بازديد : 1737
شعر از دکتر موسوی گرمارودی بازديد : 1557
کاروان سرا پیچ بن بازديد : 1427
جملات طنز سياسي صرفا جهت خوشمزگي بازديد : 1425
مشاهیر بازديد : 1391
شعر به زبان الموتي بازديد : 1373
سر در زیبای مسجد امام الهادی روستای ورک{www.masjedeverk.blogfa.com} بازديد : 1263
شماتيك قلعه حسن صباح چگونه بوده است؟ بازديد : 1173
بيماريهاي گياهي غالب منطقه الموت روستاي ورك بازديد : 1001
پشتیبانی انلاین
سلام دوست من به سايت ورک خوش آمديد لطفا براي استفاده از تمامي امکانات

دانلود فايل , شرکت در انجمن و گفتگو با ساير اعضا در سايت ثبت نام کنيد




معرفی کانال تلگرام و سایت

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 15 آذر 1396 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:




امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 300

کنس Kones

تاريخ: امروز, : پنجشنبه 06 مهر 1396 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


نام محلی : کنس kones
نام فارسی : ازگیل جنگلی ، ازگیل وحشی ، کندس جنگلی
نام علمی : Mespilus germanica

درخت ازگیل (نام علمی: Mespilus germanica) که در زبان گیلکی به آن کونوس, کُنوس می‌گویند، و در زبان مازندرانی کنس و کندس می‌گویند، میوه‌ای است از خانواده گلسرخیان  (گل رز ها) از سرده ازگیل‌ها (Mespilus) هم خانواده با سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی.

در ورک هم همانند مازندرانی تلفظ میشود.

میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانیکه خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه‌ای تغییر می‌یابد و کاملاً نرم و شیرین می‌شود.بلندی درختچه های ازگیل به ۸ متر هم می رسد. برگ های پهنی به رنگ سبز تیره، بیضی شکل به طول ۶ تا ۱۵ سانتی متر و به پهنای ۳ تا ۴ سانتی متر دارد. برگ ها پیش از خزان شدن به رنگ قرمز درمی آیند.

ازگیل جنگلی که در اصطلاح محلی در سنه کوه کندس( kondes) گفته میشود . گیاهی است خودرو در اطراف محل از راسته گل سرخیان ، پهن برگ ،برگ ریز، که گلهای زیبا و یک دست سفید آن در بهار سطح جنگل اطراف محل و کنار زمینهای زراعی روستای سنه کوه را سفید و خوش منظره می کند و زیبایی خاص خودش را در ترکیب رنگ بسیار زیبا با وجود پروانه های در حال پرواز محیطی رویایی و دیدنی را رقم می زند و بهار را برای اهالی مفرح و دلچسب تر می نماید .
کندس در طول فصل تابستان رشد کرده و در اواخر تابستان نوع پیش رس یا به اصطلاح گرم آن قابل خوردن می شود ، فلذا بر مبنای رسیدن و قابل برداشت شدن میوه کندس ، زودرس یا گرم کندس ، میان رس و دیررس یا سرد کندس گفته می شود . نکته ای که جالب توجه است اینکه در یک بیان و دیدکلی باید گفت که رسیدن و قابل برداشت شدن کندس از کوه به دشت است یعنی برعکس ترش هلی ( آلوچه وحشی) که از دشت می رسد و در کوه تا مدتها روی درخت مشاهده می شود در کندس هرچه از کوه به پایین دست و مناطق دشت نزدیکتر می شویم کندس دیرتر قابل خوردن و برداشت می شود بنابراین این مزیت فوق العاده ای است در بازار جهت مصرف شهرنشینان که مصرف کننده بزرگی هستند از میوه نوبرانه مناطق کوهستانی بهرمند شوند .
کندس به صورت خام خوری ( کال و رسیده)،کندس شور و در نهایت تهیه کندس ترشی استفاده می شود . در خام خوری با امتحان و دندان زدن و چشیدن طعم و مزه قابل تشخیص است در صورت نرم بودن و بر طرف شدن طعم گس آن برداشت می شود و مدتی در جایی می گذارند تا کاملا نرم و خوردنی شود . برای تهیه کندس شور هم کندس های نیم رس را انتخاب و شسته و سپس در آب نمک با درصد مشخص بسته به مهارت می خوابانند تا بعدها مصرف نمایند که در سنه کوه کمتر طرفدار دارد .
اما بخش عمده ای از میوه کندس در سنه کوه هرساله توسط زنان زحمتکش روستا به نوعی رب یا شیره بنام کندس ترشی بکار می رود. برای پخت کندس ترشی معمولا از اواخر مهر ماه تا اوایل آبان شروع به کار می شود بدین صورت که مردان روستا با ترکه بلندی بنام ” شیش ” ، کندس نسبتا نیم رس را با ضربه هایی به شاخه درخت از بالا به پایین می ریزند که به اینکار “ بروشتن” و ” کندس روشی” گفته می شود و زنان و کودکان آنها را جمع می کنند و درون لگن و کیسه ریخته و به منزل منتقل می کنند و در جایی مناسب قرار می دهند تا به اصطلاح برسد و کاملا پخته شود. به تمامی این کار اصطلاح ” کندس چینی ” گفته می شود .
در روز مناسب کندسها را درون لگن یا دیگ بزرگ پر آب ریخته تا آت و آشغال ، برگها و میوه سالم را از خراب جدا نمایند. پس از شستشوی کامل درون دیگ با مقداری آب می ریزند و روی شعله آتش گذاشته تا کاملا پخته و به اصطلاح “ پتکا” شود .برای این کار چندین بار به تناوب با ” کترا چوبی بزرگ” مثل ” خرمندی کترا” آنرا بهم می زنند تا همه قسمتها باهم کاملا پتکا شود . سپس آتش را کشیده ( خاموش می کنند ) تا سرد شود بعد درون صافی ریخته آب آنرا جدا می نمایند و پتکا را درون کیسه ریخته و با لگد کوب کردن آب آن ازتفاله که به محلی ” پخه یا پخو” (دانه و پوسته ) گفته می شود ،جدا شود . معمولا برای اینکار با چوب درخت انجیلی و کلقو جایگاهی نپار مانند بنام ” چنشک” به ارتفاع حدود نیم متر درست می کردند و لگن بزرگ را روی سطح صاف زمین در جای مناسب و کیسه پتکا را درست در بالای آن گذاشته و لگد کوب می کنند تا آب حاصل مستقیم درون لگن برود .
آب حاصل را روی شعله ابتدا با شعله زیاد می جوشانند و همین که آب آن کم شد با بهم زدن شعله را هم کم می کنند تا به اصطلاح ” غم غم ” بپزد تا کندس ترشی که ابتدا قهوه ای کم رنگ و بعد سیاه می شود ، حاصل شود . معمولا در قدیم برای ماندگاری زیاد آنرا کاملا تغلیظ می کردند و تقریبا سفت می شد اما امروزه مثل شیره می ماند.
هرچه کندس رسیده تر و از جنس و رقم مناسب تری باشد و در پخت آن دقت شود کیفیت ترشی حاصل بهتر و خوشمزه تر خواهد شد. البته کرمو بودن و کمتر سالم بودن هم با کندس همراه است که باید دقت شود تا در موقع برداشت کندس درشت تر و بهتر را برای چیدن انتخاب نمود تا کندس ترشی خوشمزه تری داشته باشید .
از ترشی حاصل در تهیه انواع غذاهای محلی مثل : ترشی آش و گزنه آش ، فسنجون ، پخت نوعی تهچین مرغ محلی و مرغ ترش و تهیه نوعی نان پیازی و… البته مخلوط با دیگر ترشیها در غذاهای مختلف توسط زنان با سلیقه و خوش پخت سنه کوه استفاده می شود . در قدیم توجه و پخت کندس ترشی جایگاه خاص و ویژه ای را در بین خانواده های سنه کوهی داشت اما امروزه بیشتر در حد مصرف خانوار آنهم توسط برخی افراد تهیه و طبخ می شود .



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 753

زندگی نامه شهید سید جلیل میری وِرکی (شهید غواص کربلا 4)

تاريخ: امروز, : پنجشنبه 17 فروردین 1396 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


هیچ وقت از ذهنم بیرون نمیرود هنگامی که در مراسم عاشورا و تاسوعای حسینی هنگامی که برای پاسداشت یاد شهدا به منزل شهید مراجعه میکردیم همیشه جویای نحوه شهادت این بزرگوار بودیم . لازم دانستم برای دوستان این مطلب و برای دوستان به اشتراک گذاشته تا همگان از رشادت این شهید بزرگوار مطلع باشند. و من الله التوفیق

نام اصلی : سید جلیل میری وٍرکی

تولد : 6 فروردین 1338

محل تولد : روستای ویکان (شهرستان قزوین)

محل شهادت :منطقه ام‌الرصاص (کربلا 4)

بیوگرافی سید جلیل میری وٍرکی :

شهید خط شکن کربلای۴ در روز بیست و ششم آذر ماه 65، هشت روز قبل از شهادت مظلومانه اش در نامه و وصیت نامه ای کوتاه خطاب به خانواده اش می نویسد: راه پدر را به بچه هایم بیاموزید که همانا راه حسین (ع) است…
 شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان مردم در کرج میزبان پیکر شهید غواص «سید جلیل میری ورَکی»شدند، اولین شهید دست بسته ای  که پس از ۲۹ سال شناسایی شد. شهید سید جلیل میری وَرکی از خط شکنان عملیات کربلای 4 بود که در منطقه ام‌الرصاص به شهادت رسید و همزمان با لیالی پر فیض قدر و شهادت امام علی (ع)  29 سال چشم انتظاری مادر، همسر و فرزندانش پایان یافت. پیکر پاک این شهید گرانقدر پس از تشییع در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.
سید جلیل میری شهید خط شکن کربلای۴ فرزند ارشد سید قاسم و سیده قمر میری، متولد ششم فروردین ماه سال 1338 در روستای ویکان ( ورک) توابع بخش رودبارالموت شهرستان قزوین بود. سیدجلیل در سال 1364 به جمع  بسیجیان لشکر 25 کربلا پیوست  و تک‌تیر انداز بود . سرانجام در شامگاه چهارم دی ماه سال  1365 در عملیات کربلای 4 به عنوان خط شکن حضور یافت و به همراه دیگر شهدای مظلوم غواص این عملیات در اسارت دشمن بعثی به فیض شهادت رسید.

jalil mirivaraki3 زندگی نامه شهید سید جلیل میری ورَکی (شهید غواص کربلا 4)

مرکز اسناد ایثارگران به مناسبت رجعت پیکر مطهر اولین شهید از 175 شهید مظلوم غواص گزیده  وصیت نامه این شهید والامقام را منتشر می کند:

وصیت نامه سید جلیل میری ورَکی :

شهید سید جلیل میری در روز بیست و ششم آذر ماه سال 1365، هشت روز قبل از شهادت در وصیت نامه ای کوتاه خطاب به خانواده اش می نویسد:
 
«…راه پدر را به بچه هایم بیاموزید که همانا راه حسین (ع) است، امام را تنها نگذارید و  پشتیبان اسلام باشید. می خواستم قبرم در خاک پاک «ویکان»باشد ولی از آنجایی که زمستان است و سخت، هر جایی که خودتان خواستید دفنم کنید…
بچه که تازه به دنیا آمده اگر پسر بود اسمش سید محمد مهدی،و (بهرام) صدایش کنید و اگر دختر بود سید زهرا (آزاده) صدایش کنید. (داخل پرانتز اسم مستعار می باشد.)»
 

jalil mirivaraki1 زندگی نامه شهید سید جلیل میری ورَکی (شهید غواص کربلا 4)

jalil mirivaraki4 زندگی نامه شهید سید جلیل میری ورَکی (شهید غواص کربلا 4)

jalil mirivaraki7 زندگی نامه شهید سید جلیل میری ورَکی (شهید غواص کربلا 4)

jalil mirivaraki5 زندگی نامه شهید سید جلیل میری ورَکی (شهید غواص کربلا 4)

jalil mirivaraki زندگی نامه شهید سید جلیل میری ورَکی (شهید غواص کربلا 4)

jalil mirivaraki6 زندگی نامه شهید سید جلیل میری ورَکی (شهید غواص کربلا 4)

 



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 376

غذای 95 میلیون تومانی ؟!!! مگه داریم مگه میشه؟؟!+عکس

تاريخ: امروز, : دوشنبه 16 اسفند 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


جام جم آنلاین سرگرمی قیمت این غذا ۹۵ میلیون تومان است! + عکس یک هتل مکزیکی غذایی با گوشت گاو ژاپنی، خاویار، ورقه‌های طلا، تکه‌های خرچنگ و پنیر درست می‌کند که قیمت آن ۹۵ میلیون تومان است! تصویر قیمت این غذا ۹۵ میلیون تومان است! + عکس منبع: مهر



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 305

تور یک روزه الموت زمستانه

تاريخ: امروز, : پنجشنبه 07 بهمن 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


اگر قصد سفر به طبیعت الموت دارید میتوانید با ما در تماس باشید

زمستان بی نظیر

دیدنی های زمستان را از یاد نخواهید برد.

جاده کوهستانی

چشم انداز زیبای دریاچه اوان در فصل زیبا

کو های سر به فلک کشیده پوشیده از برف

تور یک روزه با جذابیت بسیار بالا

تور از انفرادی یا گروهی نیز پذیرفته میشود.

 

راه های ارتباطی :

soheil.shabani@gmail.com

 telegram Id: @ soheilsh23

09191859396 تماس 5 بعد از ظهر به بعد



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 304

پلاسکو تهران فروریخت

تاريخ: امروز, : پنجشنبه 30 دی 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


تاسفانه به دلیل بروز حادثه آتش سوزی در ساختمان پلاسکو اکنون این ساختمان فروریخت.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 279

عکس دمنوش چای کوهی ذغالی در کتری سیاه!

تاريخ: امروز, : پنجشنبه 23 دی 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:




امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 314

گردشگری الموت نیاز به یک تلنگر برای انفجار دارد!

تاريخ: امروز, : پنجشنبه 09 دی 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


با سلام به همه دوستان عزیز امروز کمی به گردشگری الموت خواهیم پرداخت که این دیار چگونه آینده گردشگری خودرا میبیند و چه کار هایی باید به انجام برسانیم .

منطقه بکر الموت از غرب تا شرق این خطه پر است از سرمایه های طبیعی و تاریخی ناب که وجب به وجب خاک آن طلاست و منتظر همت بالای هموطنان ومسولان خود است تا این طلا را استخراج نمایند. برای خلق ثروت از منطقه الموت باید از همین اکنون دست به کار شد مناطق مختلف را معرفی کرد این که الموت با این وسعت گردشگر کمی دارد جای تاسف است . و مایه تاسف آن است که برای اسکان آن تعداد معدودی گردشگر نیز دچار مشکل هستیم . اکنون اگر مسوللین به فکر راه اندازی زیر ساخت های حداقلی نباشند طبیعت بکر آن از بین خواهد رفت هنگامی که سیل جمعیت به این منطقه سرازیر خواهد شد.ما برای معرفی این منطقه باید بهتر و بیشتر عمل کنیم . اگر از اکنون به درستی برنامه ریزی کنیم مطنئا با تلنگری انفجاری از هجوم گردشگران داخلی و خارجی به این منطقه خواهیم بود. و شاهد بازگشت جمعیت از دست رقته خواهیم شد.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 383

نقشه ورک

تاريخ: امروز, : یکشنبه 09 آبان 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 602

تفاوت واحد های دانشگاه آزاد و آزاد بین المللی

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 28 مهر 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


با سلام و احترام خدمت دوستان عزیز که به وبلاگ خودشون یعنی ورک سرزدن و از ماسوال میکردند که تفاوت در چیست حضورتان عارضم کمی شهریه این واحد های دانشگاهی آزاد بین المللی گران تر میباشد در سال 95 رشته های علوم انسانی 1600 و در این دانشگاه ها 1920 میباشد تقریبا یه 600 تومانی گرون تر در میاد. و هیچ تفاوت دیگری با هم ندارند.البته شما وقتی به کارشناسی ارشد دست پیدا خواهید کرد که در کل دنیا مورد اعتبار است.

موفق باشید



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 360

تور ویژه گردشگری الموت در تمامی فصول- تور لحظه آخری

تاريخ: امروز, : دوشنبه 25 مرداد 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


اگر میخواهید به روستای ورک سفر کرده و از جاذبه های دیدنی و باورنکردنی الموت لذت ببرید به صورت انفرادی یا گروهی اقدام به ثبت نام کنید فقط کافیست ابتدا تعداد نفرات و مدت زمان اقامت خود را برای ما ارسال کنید از طریق  Telegram ID: @soheilsh23 ایمیل:soheil.shabani@gmail.com با ما تماس حاصل فرمایید تا مقدمات سفر شما فراهم شود.

مناطق دیدنی الموت : روستای ورک با طبیعت بی نظیر و خوش آب و هوا شامل مناطق رویایی و چم نواز که چشم هر بیننده ایی را معطوف خود میسازد.آبشار زورون ،و نقاط دیدنی دیگر در سایر بخش های الموت صخره های اندج کاروانسرای پیچ بن ، قلعه حسن صباح دریاچه اوان روستای ماسوله گونه ی آتان و جاهای دیدنی دیگر......

با راهنما برای سفر و توضیحات کامل

با تشکر

مدیریت سایت روستای ورک

 

Telegram ID: @soheilsh23

soheil.shabani@gmail.com



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 350

If you plan to travel to Iran Alamut....

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 20 مرداد 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


If you plan to travel to Iran Alamut telegram number or email below Stay tuned

Telegram ID: @soheilsh23

soheil.shabani@gmail.com



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 268

Dream to travel to Alamut (places of death and souvenirs)

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 20 مرداد 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


You learn the name of God and blogs Hi dear friends who are just joining us. Dream presence in Alamut in northern Iran has always been regarded as one of the oldest foreign and domestic tourists. However, I recommend to you, dear driver does not underestimate Alamut road and not in any rush to drive with caution but also on the heights of breathtaking scenery with joy out of the necessary. Alamut region of Gilan, Mazandaran wide attention spans the area between the provinces of Gilan and Mazandaran and Tehran and Qazvin Field is located. All the unique vision and ability to see. So here we refer to some of these points:

1. Lake surprises, Evan just have to go and see and describe to others everything speaks in images taken from the lake.

2. Zar Abad bloody tree in the morning of Ashura is the blood of the tree and it occurs in all seasons and in terms of botany in winter when the relationship between the roots and the trunk is formed calluses Qth and cold for most of the year at a certain time red liquid oozing from the tree that is hundreds of years old these are all signs of the truth of the allegations.

3. Hasan Sabah castle: Castle with hidden secrets as we heard maybe the only library that has survived the Mongol invasion, Hassan Sbakh castle library is perhaps the time to explore the mysteries of science to be found.

4. Paige Ben: rural nature on top of Alamut

5. shattered dreams Zrvn - Zrvn Ayyst remote area in southern Framework village in the mountains about 40 years ago, flooding has affected the overall nature of the region. The only stone left greening But the remarkable thing is the two cascades continuous supply of ice in the summer. And a glacier that has residents. Of course, this refrigerator is for caves and narrow opening Dard.skvt Bella describes this Mtqh and centuries-old walnut trees for stroking the eye of the beholder.

Souvenirs:

Sheep Korea

Local bread

Syabn a vegetable radish

dairy

Medicinal Plants

Cherry

Apple

Walnut

Hazelnut

Blueberries

BlackBerry

Berry

Cherry

Apricot

Dried fruits

Honey



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 341

فهرست روستا های الموت

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 20 مرداد 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:



    آتان
    آفتابدر
    آکوجان
    آوه
    آیین بالا
    آیین پایین

آقاگیر
الف

    اناده
    ازرت
    ازگنین بالا
    ازگنین پایین
    امین آباد
    اندج
    اوان
    اوانک
    اویرک
    ایلان
    اسبمرد

ب

    بالاروچ
    بهرام آباد
    باغکلایه
    باغدشت
    باغستان

پ

    پایین روچ
    پیچ بن

ت

    ترمیلات
    توان
    تلاتر

ث
ج

    جولادک
    جیرنده

چ

چاله (اسلام‌آباد)
ح

    خشکچال (شمس‌آباد)

خ
د

    دیکین
    درگ
    دهک

ذ
ر

    رشگین

روح آباد

    رجایی دشت

ز

    زرشک
    زوارک
    زرآباد
    زناسوج
    زواردشت

ژ
س

    سیمیار
    سپوهین
    سوته‌کش
    سفید آب

ش

    شورستان
    شمس کلایه
    [[شهرک
    ((شیرکوه))

شترخان
ص

صائین کلایه

صفرین
ض
ط

    طاله

ظ
ع

علی آباد بعد از رجایی دشت
غ
ف

    فبشان
    فلار

فشک
ق

    قسطین رود
    قسطین لار
    قسطین

ک

    کلان
    کلمین
    کشاباد
    کوشک
    کارنده چال
    کاکوهستان
    کلین
    کلایه
    { کوچنان }

گ

    گازرخان
    گرمارود بالا
    گرمارود پائین
    گرمارود سینا

ل

لات (احمدآباد) لامان
م

    معلم کلایه
    میزوج
    میلِک
    ملاکلایه
    میانی خانی
    محمد آباد

ن
و

    ورتوان
    وناش بالا
    وناش پایین
    ورک
    وشته
    ويار

ه

    هلارود
    هیر
    هریف

روستای هلال آباد



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 408

شایعات در فضای مجازی

تاريخ: امروز, : یکشنبه 17 مرداد 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


با سلام برای پیگیری شایعات در فضای مجازی به سایت زیر مراجعه کنید

http://shayeaat.ir/



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 292

پرورش زنبور عسل در سه سوت- با 90درصد تخفیف

تاريخ: امروز, : سه شنبه 12 مرداد 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


پرورش زنبور عسل در سه سوت

قیمت: 14999 تومان

شاید شما با مطالعه این جزوه که چند صفحه بیشتر نیست و بابت آن چند تومان بیشتر پول پرداخت نمیکنید حاصل میلیون ها تومان هزینه ایی باشد که یک فرد کار آفرین داده  باشد و از طرفی هرکسی بنا به دو دلیل تجربه های خود را منتشر نمیکند چون هزینه زیادی کرده است و دو اینکه وقتش را ندارد که تجربیاتش را انتقال دهد.حال از آنجا که ذکات علم نشر آنست و این رسالت بر دوش ما  نهاده شده است برای جلوگیری از  بروز خطاهای احتمالی و موفقیت های بیشتر فرد کار آفرین این جزوه تهیه و در اختیار عموم قرار گرفته است.

خرید        سوال از فروشنده



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 306

http://www.setmapi.com/sellerlink.aspx?user_name=Selena

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 18 فروردین 1395 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 252

روایت کاملی از عزیز و نگار

تاريخ: امروز, : پنجشنبه 27 اسفند 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:



علي شير خدا را من بقربان      محمد مصطفي را من بقربان


نگار خواني داستان عزير و نگار نگار خواني در روستاي سوهان، مشابه ساير روستاهاي طالقان در گذشته و حتي تاکنون رواج خاصي داشته و دارد.

نگار خواني، داستان حکايت دلدادگي و دلبستگي عزيز و نگار طالقاني است که متولد روستاي اردکان پائين طالقان مي باشند به جرئت ميتوان گفت که تمامي اهالي قديمي، حداقل چند دو بيتي از دو بيتي هاي اين داستان معروف را حفظ هستند و چه بسا در مجالس و شب نشيني هاي سخت زمستان طالقان، چندين بار آنرا از زبان بزرگان و نگارخوان هاي معروف، شنيده باشند به نظر مي رسد، عواملي مثل، شيوه مناسب ترکيب نثر و نظم در داستان، که اصل قصه به زبان محلي بسيار ساده بيان ميشود و چون توسط داستان گو، قابليت حذف و ويرايش مکرر را خواهد داشت،

در نتيجه تکراري نخواهد بود و در طول داستان، دو بيتي هاي مناسب به فراخور مجلس، خوانده ميشود. اينکه موضوع اصلي داستان، حکايت عشق و دلدادگي ساده و بي آلايش دو جوان هم ولايتي است، که اساس آن، در فطرت تمامي انسانها، مشترک است. اينکه ساير حواشي داستان، در تطابق با وضعيت روزمره مردم زمان خود بوده است، و لکن توسط گويندگان محلي، مطالب جذاب ديگري به آن اضافه شده است و ... از جهات محبوبيت اين داستان در بين مردم مي باشد هم چنين چون روستاي سوهان، در مسير راه مالروي اصلي، بين منطقه پائين طالقان و الموت و شمال کشور (ارتفاعات سه هزار تنکابن) مي باشد، بخشي از داستان و در زمان حرکت نگار به بالاروچ الموت و قسمتي از حوادث در محل هائي رخ داده که اسامي قديمي آنها، هنوز نيز در روستاي سوهان رواج دارد، لذا نوعي علاقه بيشتر به اين داستان را، در اين منطقه، باعث شده است جهت آشنائي با شيوه نثر و اشعار مورد استفاده، بخشي از داستان که مربوط به زمان رسيدن نگار به روستاي سوهان و حرکت بعدي به منطقه دانه خاني و ماله خاني است، تقديم مي گردد

***************** ********************************* عزير و نگار، پسرعمو و دختر عمو هستند. از بچگي توسط پدرانشان براي يکديگر نشان شده اند. بعد از مرگ پدر، آنها تصميم به ازدواج با يکديگر مي گيرند. عزير براي تهيه مقدمات به قزوين مي رود. مادر نگار توطئه کرده و از خواهر زاده اش کل احمد، ساکن روستاي بالاروچ الموت مي خواهد که براي ازدواج با نگار پيش آنها برود. وي بدون رضايت دختر، نگار را به عقد کل احمد در مي آورد. عزيز از ماجرا مطلع شده و و کل احمد عروس خود را به الموت مي برد و عزيز به دنبال آنها، ماجرا هاي اصلي داستان عزير و نگار مي باشد توت دار دره میانراه روستای سوهان وقتي نگار وارد روستاي سوهان شد دخترهاي محل خبر دار شدند و از او يک سري مشق براي گلدوزي خواستند. نگار در زير درخت توت (واقع در ميان راه) با قلم براي آنها، سرمشق ميکشيد که عزيز از دور آنها را ديد و اين شعر را گفت نگار جانم نشسته زير توت دار قلم انگشتکانش مي کنه کار قلم انگشتکانت نقره گيرم سرزانو نهاده نقش تمام کار سپس کل احمد کاروان را حرکت داد تا از روستاي سوهان به سمت بالاروچ حرکت شود. آنگاه عزيز اين شعر را گفت نگارم کوچ کرده کوچ کرده پشت بر سوهان رو به بالاروچ کرده برادر شاطر و داماد جلودار عزيز بيچاره را مفلوج کرده منظره عمومی روستای سوهان به سمت کله سنگ و دانه خانی و الموت دره دانه خانی، محل استراحت مسافران کوهستانی در سوهان دختري به اسم بانو که دلباخته عزيز بود، با او ملاقات کرد. ولي متوجه شد که عزيز واقعا عاشق نگار (اردکاني) است و به شخص ديگري دلبستگي ندارد. سپس در زماني که آنها به کوهستان دانه خاني رسيدند، عزيز اين شعر را گفت مسلمانان رسيدم دانه خاني يادم آمد آن بانوي سوهاني الهي بانوجان تو درنماني مرا رسوا کرد اين اردکاني بعدا حرکت کردند تا به کوه الهوچال (محل نگهداري گله هاي گوسفند روستاي سوهان) رسيدند. يکدسته چهار ودار (گوسفند دار) از آن طرف مي آمدند. عزيز تا اينها را ديد ياد قاطرش، سمند، افتاد و اين شعر را گفت کوه بکوه مي روم تنگه بتنگه الهوچال ورور خداي زنگه چهارواداران شما لنگر برانيد دل يار من از فولاد و سنگه منطقه کوهستانی الهو چال سوهان نگار چشمه،

تصویر نگار چشمه

در دره ماله خانی سپس از الهو چال به دره مال خاني رفتند، دره مال خاني آخرين منطقه طالقان است و بعد از آن، به الموت مي روند. چشمه و آب جاري دره خشک شده بود. نگار که روي سنگي نشسته بود، از خدا تقاضاي آب کرد و چشمه اي در آنجا پيدا شد. نگار چشمه هم چنان در دره مال خاني، براي کوه نوردان و گله داران، قابل استفاده است کل احمد با رفيقانش ديدند عزيز هم چنان به دنبال آنها مي آيد. تصميم گرفتند اگر عزيز از کوه طالقان رد شد، عزيز را بکشند. نگار که صحبت هاي آنها را شنيد، زير سنگي که روي آن نشسته بود، نامه اي گذاشت و از عزيز خواست که دنبال آنها نيايد. وقتي عزيز به مال خاني رسيد، سنگي که نگار روي آن نشسته بود، پيدا کرد و روي آن نشست. متوجه شد که زير سنگ، نامه است. سنگ را بلند کرد و نامه نگار را خواند که نوشته بود عزيز طالفان بر گرد و بر گرد يار شيرين زبان برگرد و برگرد ازاين بالا نيا کشته شوي تو هزارن حيف جوان بر گرد و برگرد سنگ نگار در بالای نگار چشمه منطقه ماله خانی عزيز نامه را خواند

 سنگ نگار

و در جواب گفت نگار نازنينم آردکاني سنگ سامان نيابي ماله خواني دلم نايد که نفريت کنم من کوچکه روزگار و پويه بماني *************************************** متاسفانه در سالهاي اخير، از توجه به اين داستان بسيار زيبا و قديمي، در ميان نسل جديد، تا قدري کاسته شده است. امري که به دليل جذابيت رسانه هاي امروزي، شايد نياز باشد، فرهنگ و داستان هاي قديمي، با ابزارهاي جديد، و با ديدگاه هاي امروزي، بازسازي و ارائه شوند. گفته ميشود، برخي هم ولايتي ها، در صدد هستند، داستان عزيز و نگار را به صورت فيلم و سريال، توليد نمايند، که تاکنون محصول نهائي، ارائه نشده است اطلاعات بيشتر راجع به مراحل پيش توليد فيلم داستاني عزيز و نگار کما اينکه در گذشته، چندين بار، با ضبط کامل داستان عزيز و نگار، با شبيه سازي نگار خواني قديمي، از زبان برخي اشخاص مطلع، در نظر بود، نوارهاي داستان عزيز و نگار، به شيوه جديد، تهيه و تکثير شود، که از سرنوشت اين کار نيز، اطلاعي در دست نيست. البته در حوزه چاپ کتاب، کارهاي خوبي توسط علاقه مندان انجام شده است. لکن مطالب اين کتابها، با يکديگر اختلاف داشته و به دليل کيفيت نقل سينه به سينه اشعار عزيز و نگار، بطور کامل با کيفيت نگارخواني قديمي روستاي سوهان، تطابق ندارد. گفتني است يکي از اقدامات مناسب، توسط آقاي يوسف عليحاني (داستان عزيز و نگار (بازخواني يک عشقنامه)، انتشارات ققنوس،)) مجموعه اي از متون شعر و نثر داستان عزيز و نگار در سالهاي اخير، تجديد چاپ شده است. در اين کتاب، 5 حکايت و روايت مختلف از داستان عزيز و نگار، بيان شده و در موارد اختلافي، به دو روايت کتبي و هشت نمونه شفاهي ديگر، اشاره ميشود. جهت آشنائي اوليه با داستان عزيز و نگار به نقل از سايت فصل نامه ادبي- داستاني خوانش، مقاله آقاي سعيد موحدي در باره کتاب فوق، تقديم مي گردد. اميد است در آينده نزديک، به همت هم ولايتي ها، متن کامل اشعار عزيز و نگار و متن روائي آن، بشرحي که در روستاي سوهان رايج است، جمع آوري و تقديم شود. انشاء الله (www.khanesh.ir) « عزيز و نگار» و دو نکته در مورد داستان هاي عاميانه نوشته: سعيد موحدي در اين کتاب (عزيز و نگار، بازخواني يک عشقنامه)، عليخاني به گردآوري روايت‌هاي مختلف کتبي داستان عاميانه «عزيز و نگار» پرداخته که در دو سوي گستره‌‌ي البرز مرکزي و غربي، مورد علاقه‌ي مردم مي‌باشد. اين داستان جزو عاشقانه‌هايي است که در ايران موارد متعددي از آن‌ها را با گويش‌هاي مختلف مي‌توان سراغ کرد. در اينجا من سر آن ندارم که به نقد اين کتاب يا نحوه‌ي کار عليخاني بپردازم. هر چند معتقدم که وجود اين کتاب با تمام نقايص و ضعف‌هايش، به لحاظ کمبود پژوهش‌هاي بکر در زمينه ادبيات شفاهي، بسيار مغتنم است. هدف از اين مقاله ، پرداختن به دو نکته در زمينه‌ي قصه‌هاي عاميانه با کمک از « عزيز و نگار » است : 1 – زمان اوج يک قصه ، 2 – چرايي تمايل مردم به داستان‌هاي عاشقانه و به خصوص اين داستان در اين منطقه عليخاني پنج داستان مکتوب را گردآورده است .

به ترتيب : 1 – « سرگذشت عزيز و نگار » (منظوم – منثور ، محمّد علي گَرَکاني)، 2–« عزيز و نگار» ( منظوم، محمد علي اکبريان)، 3–« عزيز و نگار» ( منظوم ، کمالي دزفولي) 4–« عزيز و نگار» ( منثور به همراه کمي شعر، سيد محمدد تقي مير ابوالقاسمي)، 5ـ« ملاعمو» ( منثور ، ميترا مير ابوالقاسمي) آخرين داستان، « ملا عمو » ، نشان دهنده‌ي تاثير« عزيز و نگار » درزندگي مردم مي باشد که از اين ديدگاه، بسيار جالب است. اما در اين‌جا ما را با آن کاري نيست. مي‌ماند چهار روايت « عزيز و نگار». دو روايت آخر، يعني روايت منظوم کمالي دزفولي و روايت منثور ميرابوالقاسمي، مضموني متفاوت با داستان اصلي « عزيز و نگار» دارند و در عمل، داستان‌هاي ديگري به کمک اسامي عزيز و نگار و مکان‌هاي موجود در طالقان و الموت سروده و نگاشته‌اند. به همين علت ، آن‌ها را نيز به کناري مي‌گذاريم. اما دو روايت اول. روايت اکبريان، بجز اختلافاتي جزيي، مشابه روايت گرکاني است و به همين دليل، روايت منثور – منظوم گرکاني را مرجع قرار مي‌دهم. عليخاني نيز روايت گرکاني را مرجع قرار داده و دَه روايت ديگر را با آن مطابقت داده (دو روايت کتبي و هشت روايت شفاهي ضبط شده) که هيچ‌کدام از اين دَه روايت ، در کتاب آورده نشده است. در ضمن، روايت گرکاني مشهورترين روايت « عزيز و نگار» در منطقه مي‌باشد. براي آشنايي کساني که اين کتاب را نخوانده‌اند، داستان را به صورت خلاصه مي‌آورم

***************************

دو برادر هشتاد ساله در روستاي آردکانِ طالقان، فرزند ندارند. درويشي مي‌آيد و براي بچه‌دار شدن آن‌ها، به هر کدام سيبي مي‌دهد و نام و جنسيت بچه‌ها را مشخص مي‌کند (عزيز و نگار). زنان دو برادر همان شب باردار مي‌شوند و در يک روز نيز زايمان مي‌کنند. بچه‌‌‌ها بسيار زيبا هستند. عزيز و نگار به مکتب مي‌روند و عاشق يکديگر مي‌شوند. پدر نگار مي‌ميرد. عزيز و نگار به قرآن، قسم وفاداري مي‌خورند و عهد و پيمان مي‌بندند. مادر نگار پنهاني براي خواهرزاده‌اش کل احمد که در روستاي بالاروچ الموت است، پيغام مي‌فرستد براي عروسي با نگار بيايد. عزيز براي خريد عروسي به قزوين مي‌رود. کل احمد مي‌آيد و نگار را عقد مي‌کند. عزيز بر مي‌گردد. موقع حرکت، نگار به عزيز مي‌فهماند که به زور او را شوهر داده‌اند. عزيز عده‌اي از جوانان آبادي را با خود همراه مي‌کند تا نگار را به زور برگردانند. کدخداي يکي از دهاتِ بين راه، جوانان را منصرف مي‌کند و بر مي‌گرداند. عزيز به خانه‌اي مي‌رود و باعث شکستن قليان‌شان مي‌شود و شعري مي‌گويد. نگار در روستاي سوهان، سرمشق گل‌دوزي به دختران آن‌جا مي‌دهد. دختري در سوهان خاطرخواه عزيز است و عزيز، شعري براي او مي‌خواند. همراهان کل احمد تصميم مي‌گيرند عزيز را بکشند. نگار خبردار مي‌شود و به عزيز پيغام مي‌دهد. عزيز روي گردنه مي‌ماند و در آن‌جا به ملّا حسنِ کرکندي بر مي‌خورد. آن دو از ياران‌شان تعريف مي‌کنند و عزيز با شعر، ملا حسن را خفت مي‌دهد. ملا حسن به منزلش مي‌آيد و بلافاصله به بالاروچ مي‌رود و دعانويسي مي‌کند. نگار از او دعا مي‌خواهد، اما ملا حسن شعري به او مي‌دهد تا با نگار طرح دوستي بريزد. نگار جواب محکمي به ملاحسن مي‌دهد ملا حسن از بالاروچ مي‌رود. و ماجرا را به عزيز مي‌گويد و او را به منزل خود دعوت مي‌کند. در روستاي گلينک، دخترها به ملا مي‌خندند و عزيز هجوي براي‌شان مي‌خواند که موجب فرار آن‌ها مي‌شود. در روستاي نويز، عزيز سيبي مي‌چيند و در جوابِ بدگويي پيرزنِ صاحبِ باغ، براي اوهجوي مي‌ سرايد. پيرزن با شناختن عزيز، از او عذر مي‌خواهد و يک دامن سيب به او مي‌دهد. نزديک روستاي کرکبود، چند زن به ملا حسن مي‌خندند و عزيز آنان را نيز هجو مي‌کند. ملا حسن جلوتر مي‌رود و به نامزد و خواهرش مي‌گويد که خود را آماده کنند. عزيز وارد خانه‌ي آن‌ها مي‌شود و با شعري به آن دو مي‌فهماند که به پاي نگارنمي‌رسند. ملا حسن ، عزيز را به عروسي برادرش مي‌برد و در آن‌جا، عزيز را پايين مجلس مي‌نشانند. عزيز هجوي مي‌گويد و مردم، او را مي‌شناسند وعذرخواهي مي‌کنند. عزيز به طرف بالاروچ حرکت مي‌کند. کل احمد و نگار مشغول دروي جوي کوهي هستند. عزيز شعري براي نگار مي‌گويد و او کار را رها مي‌کند و به خانه مي‌رود. عزيز، پشتِ درِ خانه کل احمد بار مي‌اندازد. نگار پيغام مي‌فرستد که به سرِ خرمن برود. عزيز در سرِ خرمن هر چه منتظر مي‌شود، نگار نمي‌آيد. برايش پيغام مي‌فرستد. نگار جواب مي‌دهد که مي‌آيد. نگار به بهانه‌ي غذا بردن براي کل احمد، از خاله‌اش اجازه مي‌گيرد و از خانه خارج مي‌شود. نگار سري به کل احمد مي‌زند و سپس نزد عزيز مي‌رود. آن‌ها غذا مي‌خورند و مي‌خوابند. هوا ابري مي‌شود و نگار نگران است لباس‌هايش خيس شود و لو برود عزيز شعري مي‌خواند و هوا صاف مي‌شود. خروس‌خوان مي‌شود و نگار مي‌خواهد برود تا کسي او را نبيند. عزيز شعري مي‌خواند و خروس‌ها ديگر نمي‌خوانند هوا روشن مي‌شود و احتمال مي‌رود، مردم آن‌ها را ببينند عزيز شعر ديگري مي‌خواند وهوا دوباره تاريک مي‌شود. آن‌ها از هم جدا مي‌شوند و قرار مي‌گذارند اولِ بهار، عزيز براي خريدن برنج از گيلان بيايد و نگار را ببرد. عزيز به طالقان بر مي‌گردد و شروع به ساختن قصري مي‌کند تا بتواند از بالاي آن، بالاروچ را ببيند. پيرمردان آبادي مي‌ترسند قصر خراب شود و روستا را نابود کند. آن‌ها براي عزيز شعري مي‌گويند که برود قله‌ي کوه. عزيز به قله مي‌رود و در ميان برف‌ها مريض مي‌شود و به کمک قاطرش به آردکان بر مي‌گردد. دکتر تشخيص مي‌دهد که عزيز، دردِ عشق دارد. نامه‌اي دروغين به نگار مي‌نويسند که مادرت مريض است و کل احمد به او اجازه رفتن مي‌دهد. نگار نزدِ عزيز مي‌آيد و او خوب مي‌شود. نگار تمامي زمستان را پيش عزيز مي‌ماند و کسي به مادرش نمي‌گويد که دخترت برگشته است. کل احمد در بهار به طالقان مي‌آيد تا از سرنوشت نگار و مادر او باخبر شود. کل احمد به خانه‌ي خاله‌اش مي‌رود و او مي‌گويد از نگار خبري ندارد. کل احمد به خانه‌ي عزيز مي‌رود و نگار را با خود مي‌برد. عزيز با چند نفر براي آوردن برنج به گيلان مي‌رود. در روستاي مَران، جان بانو جلوي آن‌ها را مي‌گيرد و از عزيز مي‌خواهد با او مباحثه‌ي شعري کند. عزيز مدحي براي او مي‌گويد و جان بانو موقتا آن‌ها را رها مي‌کند تا زمانِ برگشتن. آن‌ها به گيلان مي‌رسند و عزيز از اين‌که زنان همه‌ي کارها را انجام مي‌دهند متعجب مي‌شود و هجوي در رسم کارِ گيلاني‌ها مي‌گويد. زنان به خيال اين‌که آن‌ها دوره گرد هستند، نزد آن‌ها مي‌آيند. عزيز ناراحت مي‌شود و هجوي براي‌شان مي‌گويد. دختري به نام بانو، شعري مي‌گويد و عزيز جوابش را مي‌دهد.

 

 

 

زنان خوش‌شان مي‌آيد و به آن‌ها برنجِ مجاني مي‌دهند و تمام بارشان را پر مي‌کنند. عزيز به خانه‌ي پدرِ بانو مي‌رود که کدخدا است، بانو عاشق عزيز مي‌شود و از او مي‌خواهد با هم فرار کنند. عزيز براي اين‌که موقتا او را ساکت کند، قبول مي‌کند. شبانه قاطرها را بار مي‌کنند و مي‌روند. بانو مي‌فهمد و تا مسافتي دنبال آن‌ها مي‌رود و سپس بر مي‌گردد. آن‌ها مخفيانه از مران رد مي‌شوند. آ‌ن‌گاه عزيز هجوي مي‌نويسد و براي جان بانو مي‌فرستد. عزيز، کل احمد را مي‌بيند که مي‌خواهد به گيلان برود. به همراهانش مي‌گويد به او بگويند عزيز مرده است. کل احمد خوشحال مي‌شود و سوغاتي‌هايش را به آن‌ها مي‌دهد. کل احمد بر روي قبري که فکر مي‌کند قبر عزيز است، مي‌گريد. صاحبان قبر، کتک مفصلي به او مي‌زنند. عزيز به همراهانش مي‌گويد حرکت کنيم، اما آن‌ها بخاطر خوردن غذا امتناع مي‌کنند. عزيز شعري براي قاطرش مي‌خواند و حيوان مي‌خوابد و عزيز بارش را مي‌بندد. همراهانش خجالت مي‌کشند وحرکت مي‌کنند. عزيز از چهار فرسخي، نگار را بر روي پشت بام تشخيص مي‌دهد. راهش را جدا مي‌کند و با مقداري برنج و يک ماهي، روانه بالاروچ مي‌شود. عزيز، نگار را موقع آب آوردن مي‌بيند. عزيز به درِ خانه‌ي کل احمد مي‌رود و مي‌گويد دوست اوست.

مادرِ کورِ کل احمد مي‌گويد شايد عزيز باشد. نگار مي‌گويد عزيز مرده است و مادر کل احمد اجازه مي‌دهد عزيز در حياط بماند. عزيز، برنج و ماهي را به نگار مي‌دهد تا شام بپزد. مادر کل احمد با فهميدن اين موضوع ، اجازه مي‌دهد او داخل خانه شود. چند دختر به منزل کل احمد مي‌آيند و از شباهت عزيز و نگار متعجب مي‌شوند. نگار به آن‌ها مي‌گويد نسبتي با هم ندارند. دخترها درخواستِ خواندنِ « عزيز و نگار» را مي‌کنند. پيرزن مخالفت مي‌کند و در اثر اصرار دخترها، مجبور به موافقت مي‌شود. عزيز شروع به خواندن مي‌کند. پيرزن چندين بار ناراحت مي‌شود و مي‌گويد نخوان. هر بار، دخترها پيرزن را کتک مي‌زنند و مي‌گويند بخوان. نگار، جواب يکي از شعرها را مي‌دهد. پيرزن عصباني مي‌شود و دخترها را با چوب از خانه بيرون مي‌کند. عزيز به دخترها مي‌گويد که براي خوابيدن به مسجد مي‌رود. نگار به عزيز مي‌گويد که بعد از خوابيدن خاله‌اش، نزد او مي‌آيد. پيرزن، پاي نگار را با ريسمان به پاي خودش مي‌بندد و مي‌خوابد. عزيز، پاي نگار را باز مي‌کند و يک کندو به جاي آن مي‌بندد. عزيز، نگار را سوار قاطرش مي‌کند و به طالقان مي‌فرستد. صبح مي‌شود و پيرزن لگدي به کندو مي‌زند و زنبورها نيشش مي‌زنند.

عزيز هم مي‌گويد عروس تو، قاطر مرا دزديده است . نزد حاکمِ شرع مي‌روند و او مي‌گويد به ردّ قاطر برويد و هر کس مال خود را بگيرد. دنبال قاطر مي‌روند و عزيز، پيرزن را در گودالي مي‌اندازد و هجوي هم برايش مي‌خواند. کل احمد در راه برگشت به دسته‌اي مطرب بر مي‌خورد و از آن‌ها مي‌خواهد که براي عروسي‌اش بيايند. مطرب‌ها که ماجرا را مي‌دانستند، از کل احمد دست‌خط مي‌گيرند که اگر عروسي برگزار نشد، يک بارِ برنج و يک گاو از او بگيرند. به نزديکي بالاروچ که مي‌رسند، کل احمد دستورِ ساز زدن مي‌دهد. مادر کل احمد، بر سر خودش مي‌کوبد و به سمت آن‌ها مي‌رود. کل احمد فکر ‌مي‌کند مادرش مي‌رقصد. مادرش، واقعه را براي او تعريف مي‌کند. مطرب‌ها گاو را مي‌برند و برنج را به خواهش مردم، مي‌گذارند. کل احمد به طالقان مي‌آيد و از عزيز شکايت مي‌کند. حاکم، دو مامور به همراه او براي آوردن عزيز مي‌فرستد. کل احمد به خانه‌ي خاله‌اش مي‌رود. عزيز بدون اين‌که خود را معرفي کند، ژاندارم‌ها را به خانه‌اش دعوت مي‌کند. عزيز به آن‌ها ناهار و پول مي‌دهد و ماجرا را تعريف مي‌کند. مامورها هم به حاکم مي‌گويند نگار در حقيقت متعلق به عزيز است. حاکم طالقان، عزيز و نگار و کل احمد را نزد حاکم الموت که برادر بزرگترش است، مي فرستد. حاکم مي‌گويد هر کس شعر خوبي گفت، نگار مال اوست.

کل احمد شعر مزخرفي مي‌گويد و حاکم عصباني مي‌شود. عزيز شعر خوبي مي‌گويد و حاکم خوشش مي‌آيد. حاکم مهلت ديگري به کل احمد مي‌دهد و از او مي‌خواهد تا نگار را از بينِ چند زنِ پوشيده شده با چادر ، تشخيص دهد. کل احمد سه بار اشتباه تشخيص مي‌دهد و عزيز در مرتبه‌ي اول، نگار را مي‌شناسد. نگار را به عزيز مي‌دهند و همان‌جا، برايشان هفت شبانه روز عروسي مي‌گيرند. کل احمد به کرکبود مي‌رود و خواهر ملا حسن را به زني مي‌گيرد. عزيز و نگار به آردکان بر مي گردند و به خوشي زندگي مي‌کنند .

مدت دوري آن‌ها از يکديگر، دو سال بوده است.

****************************

پايان داستان و ادامه نقد داستان عزيز و نگار حال برگرديم بر سر آن دو نکته. نکته‌ي اول برخاسته از فرهنگ مردم است. تمامي اقوام دنيا داراي رسم‌ها، آيين‌ها، اعتقادات، نوع پوشش و غذا و مسکن و .... هستند که ممکن است منحصر به فرد يا مشترک با اقوام ديگري باشند. اين‌ها توسط فرد يا افرادي به وجود مي‌آيند و در صورت پذيرش مردم، پرورش مي‌يابند، و حفظ مي‌شوند، در طول زمان و به مقتضاي هر دوره تغيير شکل مي‌دهند و در نهايت، هنگامي که نيازي به آن‌ها احساس نشود، از دور خارج مي‌گردند. چند مثال مي‌زنم. در سالياني نه چندان دور، به دستور رضا شاه ، استفاده از کلاه پهلوي براي تمامي مردان اجباري شد. ولي چون مورد قبول مردم قرار نگرفت، به محض سرنگوني او، استفاده از آن هم منسوخ شد. يا چهارشنبه سوري که تا چند سال قبل مترادف بود با روشن کردن آتش و پريدن از روي آن، قاشق زني و فال گوش ايستادن، امروزه تبديل به ترقه بازي و فشفشه در کردن شده است. يا رسم شير بها در ازدواج که اکنون در برخي مناطق منسوخ و در پاره‌اي مناطق هنوز معمول است. در شهر نيمور استان مرکزي ، مي‌توان شاهد تولد مراسمي بود. در چند سال اخير، هنگام عزاداري در روز عاشورا، دسته‌هاي عزادار بر سر مقبره‌ي شهداي جنگ مي‌روند و آن‌جا را گل‌باران مي‌کنند. داستان‌هاي عاميانه که سينه به سينه از نسلي به نسلي ديگر رسيده‌اند نيز از اين روش تبعيت مي‌کنند. چرا که ساخته‌ي مردم هستند و قدمتي برابر حضور آدميان بر اين کره خاکي دارند. امّا در اين زمانه، ما با چيزي سر و کار داريم به نام فن آوري. اين امر به ما اجازه مي‌دهد که داستان‌ها را به راحتي گرد آوري کرده و سپس به چاپ برسانيم. « سرگذشت عزيز و نگار » در سال 1330 ، به نظرمن در مقطع حساسي منتشر شده است‌. زيرا اين داستان در اوج خود بوده است . تعيين اوج و فرود يک داستان، کار آساني نيست . اما با توجه به ديگر داستان‌هاي عاميانه ، مي‌توان به نوعي فرمول دست يافت. يک داستان در هنگام تولد، داراي قهرمان‌هايي با اسامي مشخص، مکان‌هاي مشخص و زمان مشخص است. با کمک از « عزيز و نگار » مثال مي‌زنم. اسامي مشخص: عزيز، نگار، کل احمد، ملا حسن و .... . مکان‌هاي مشخص: آردکان ، (سوهان)، بالاروچ ، کرکند ، مران و .... .

اما اين مختصات، با دور شدن از زمان و مکان تولد داستان، تغيير يا استحاله مي‌يابند ( به نفع يا به ضرر داستان ) اولين تغييرات در زمان داستان صورت مي‌پذيرد. با گذشت سال‌ها و نسل‌ها، به اصطلاح امروز، داستان « به روز » مي‌شود. اين تغييرات را مي‌توان در متن داستان ديد. به دو نمونه از « سرگذشت عزيز و نگار » توجه کنيد. 1 - « پدر عزيز ديد نزديک است پسرش از دست برود. رفت دکتر آورد. دکتر چيزي نفهميد تا اين که يک دکترِ خارجه آوردند . » ( صفحات 45 و 44) 2 - « چون به طالقان رسيد رفت به پاسگاه و شکايت کرد. ژاندارم‌ها که بيرون آمدند، کل احمد را ديدند . »( صفحه‌‌‌‌‌ 61) کلماتي چون دکتر، دکتر خارجه ( خارجي)، پاسگاه و ژاندارم، مدت زيادي نيست که به اين مملکت راه يافته‌اند يا ساخته شده‌اند و قطعا قدمت « عزيز و نگار» بيش از آن‌ها است.

اما آوردن اين کلمات، به روز کردن داستان است. بي ترديد واژگان فوق، به جاي حکيم يا طبيب، دارالحکومه و امنيه آورده شده‌اند. به نظر من، اين‌گونه تغييرات در داستان‌هايي صورت مي‌گيرد که در منطقه‌اي خاص، از اهميت بالايي برخوردارند. چنان‌چه داستان از منطقه‌ي خود خارج شود يا اهميت خود را به تدريج از دست بدهد، به روز شدن داستان پايان مي‌يابد و زمانِ داستان در مقطع زماني‌اي که به منطقه جديد راه يافته يا اهميت خود را در منطقه‌ي اصلي از دست داده، ثابت مي‌ماند وکم‌کم به سمت گذشته‌اي نامعلوم عقب نشيني مي‌کند. تا آن‌جا که داستان با عبارت « روزي ، روزگاري در سرزميني» آغاز مي‌شود اين تغييرات به شکل هم عرض، به سراغ اسامي مکان‌ها و اشخاص نيز مي‌رود. اسم مکان‌هايي که در منطقه‌ي خارج از داستان شناخته شده نيستند، به راحتي حذف مي‌شوند. اسامي خاص افراد نيز يکي يکي، جاي خود را به القاب آن‌ها مي‌دهد. پسر خاله يا شوهر به جاي کل احمد، دختر گيلاني به جاي بانو، ملا به جاي ملاحسن کرکندي و .... .

شايد فقط اسامي قهرمان‌هاي اصلي از اين مهلکه جان سالم در ببرند هم زمان با اين تغييرات ، حجم داستان نيز کوچک مي‌شود. به اين شکل که برخي اتفاقات فرعي داستان که براي اهالي آن محل مهم بوده، اما در اين زمان جديد يا مکان جديد معنا و مفهومي ندارند، حذف مي‌شوند. براي من، به عنوان خواننده‌اي که در سال 1385 و در تهران زندگي مي‌کنم و هرگز ساکن الموت و طالقان نبوده‌ام، حذف برخي از قسمت‌هاي « عزيز و نگار» ، به داستان اصلي لطمه‌اي نمي‌زند. با نگاهي به خلاصه داستان که قبلا آورده شد، ماجراي شکستن قليان، يا ماجراي دختري که در سوهان خاطر خواه عزيز مي‌شود و ماجراهاي ديگري از اين قبيل، مي‌توانستند حذف شوند و به بدنه‌ي اصلي داستان لطمه‌اي وارد نشود. اما اين قسمت‌ها براي اهالي الموت و طالقان ومناطق مجاور، مفهوم خاصي دارند و چه بسا از نظر آنان حذف اين خطوط از داستان، کاملا غير منطقي باشد در زمان چاپ « سرگذشت عزيز و نگار» ، روايات ديگري نيز در منطقه رايج بوده و همان طوري که اشاره شد، عليخاني اين روايت مکتوب شده را با هشت روايت شفاهي مطابقت داده است. با توجه به مطالبي که در سطور پيشين آمد، مي‌توان گفت که در زمان چاپ « سرگذشت عزيز و نگار»، اين داستان در زمان اوج خود بوده و در اثر چاپ و پخش روايت گرکاني، اين روايت صورت غالبي نسبت به روايت‌هاي شفاهي ديگر پيدا کرده است. هر کس که سواد و يک نسخه‌ي چاپي از «سرگذشت عزيز و نگار» را داشته، در شب نشيني‌ها همه پاي نَقلِ او مي‌نشسته‌اند ( پي نوشت شماره 3 ، صفحه 256) چاپ اين اثر در سال 1330 ، موجب شده که « عزيز و نگار» تا کنون ، به مدت 55 سال دست نخورده باقي بماند

و از تمامي تغييراتي که بر سر يک داستان مي‌آيد، نجات يابد. و اين نمونه‌اي نادر در ادبيات شفاهي ايران است حال برويم بر سر نکته‌ي دوم: چرايي تمايل مردم به داستان‌هاي عاشقانه و به خصوص اين داستان در اين منطقه اولين دليل جذابيت اين داستان و داستان‌هاي مشابه آن، نوع خاص روايت آن است. روايت‌هايي که ترکيبي از نظم و نثر هستند، بيشترين طرفدار را دارند. فراموش نکنيم که اين داستان توسط يک نفر روايت مي‌شده و ديگران شنونده بوده‌اند. داستان منثور، با تمام جذابيت‌هايش، اين اشکال را دارد که بايد تمامي آن توسط شنونده‌اي حفظ شود داستان منظوم نيز پس از شنيدن چندين بيت، کسل کننده مي‌شود و نمي‌تواند شنونده را پاي نقل راوي نگاه دارد (فراموش نکنيد از شنونده صحبت مي‌کنم نه از خواننده) فکر مي‌کنم شنيدن منظومه‌ي 360 بيتي عزيز و نگار سروده ي آقاي اکبريان کار بسيار سختي باشد.

****************************

شب شعر عزيز و نگار به نقل از سايت خبرگزاري ميراث فرهنگي - 1385/11/21 در شب «عزيز و نگار» که توسط مجله‌ي بخارا در خانه‌ي هنرمندان ايران برگزار شد «علي دهباشي»، «مه جبين مهاجر»، «يوسف عليخاني»، «سعيد موحدي»، «محمد جعفر قنواتي»، «ژيلا مشيري» و «سيد احمد وکيليان» سخنراني کردند علي دهباشي، سردبير مجله بخارا داستان عزيز و نگار _داستان دو دلداده ايراني_بخشي از ادبيات شفاهي ايران دانست كه مي توان آن را آخرين حلقه داستان هاي عاشقانه دانست. وي در اين زمينه گفت: «عزيز و نگار، داستان دو دلداده طالقاني است که قدمت آن به چند قرن مي رسد. به احتمال زياد بايد داستان عشق عزيز و نگار را آخرين حلقه گمشده دلدادگي عاشقان دانست که بارها در تاريخ ادبيات فارسي شاهد برخي از آن ها بوده ايم.» به گفته وي ، عزيز و نگار نيز چون باقي عاشقان پس از طي مرحله عشق زميني -چنانچه عارفان بر آن قائلند- به عشق آسماني دست مي يابند. وي ادامه داد:« جالب اين که جز در عزيز و نگار چاپ شرکت نسبي کانون کتاب ناصر خسرو که در آن عاشق و معشوق به خير و خوشي به هم مي رسند و داستان به پايان مي رسد، در باقي روايت ها شاهد غرق شدن آن ها در آب شاهرود يا غيب شدن شان هستيم. در روايت کمالي دزفولي هر دو سنگ مي شوند.» دهباشي يادآوري کرد: «اگر شاعران پارسي گوي بر منظوم ساختن عشقنامه هاي عاميانه همت نمي گماردند، ما امروز به هيچ وجه داستان هاي زيبايي چون شيرين و فرهاد، وامق و عذرا، ليلي و مجنون و بسياري داستان عاشقانه ديگر را در ادبيات مکتوب فارسي نداشتيم. » سردبير مجله بخارا به نقل از مقدمه کتاب "عزيز و نگار - بازخواني يک عشقنامه" عليخاني اظهار داشت: « عليخاني نوشته است:

برايم هميشه سوال بود که چه چيزي در اين داستان وجود دارد که همه را بر آن وا مي داشت هر شب پاي داستاني بنشينند که شب قبل و شب هاي قبل تر آن را شنيده بودند. حالا و پس از بررسي روايت هاي گردآوري شده احساس مي کنم همگي هر شب در انتظار کوچک ترين تفاوتي در اصل داستان بوده اند و شايد همين موضوع باعث شده که راوي سعي کند هر بار اندکي بر داستان بيفزايد و اشعار عزيز و نگار را با آوازي دلنشين تر برخواند.» او ادامه داد: « عليخاني قصه "عزيز و نگار" را متني مردم شناسانه مي داند و معتقد است که خواننده، بويژه محقق و اهل علم، با مطالعه وقايع اين عشقنامه به شناخت قابل توجهي از حدود جغرافيايي کوه هاي البرز و تات نشين هاي اين منطقه، محيط اجتماعي، فرهنگي و غيره آن ها دست خواهد يافت.» بيشترين افسانه هاي عاشقانه جهان از آن ايران است در شب "عزيز و نگار" عنوان شد:

شمار افسانه هاي عاشقانه شفاهي در ايران از منظر تعدد با هيچ کجاي جهان قابل قياس نيست. محمد جعفري قنواتي، پژوهشگر ادبيات شفاهي و مولف کتاب "روايت هاي شفاهي هزار و يکشب" در شب "عزيز و نگار" - افسانه هاي دو دلداده ي طالقاني - که به کوشش مجله "بخارا" عصر روز پنجشنبه 20 بهمن در تالار بتهون خانه هنرمندان ايران برگزار شد با بيان اين مطلب گفت: « عاشقانه هاي افسانه اي ايران، از مهم ترين ژانرهاي ادبيات و حوزه تمدن و فرهنگ اين سرزمين بوده اند و تعدد حکايت هاي واقعي سرگذشت دو دلداده در ايران ما منجر به ايجاد گونه اي خاص از ادبيات شفاهي شده است.» او در ادامه به تفاوت داستان هاي عاشقانه شفاهي و مکتوب اشاره کرد و با يادآوري اين که ادبيات مکتوب بيش از ادبيات شفاهي متاثر از ادبيات سامي است اظهار داشت: « تفاوت مهم افسانه هاي ما با افسانه هاي سامي در اين است که دلدادگان عاشقانه شفاهي ايران فعال هستند و براي وصال دست به هر کاري مي زنند.» آميختگي نظم و نثر در روايت، سفر دلدادگان و اهميت دادن به مسايل اخلاقي از جمله ويژگي هايي بود که اين پژوهشگر در بررسي افسانه هاي عاشقانه شفاهي ايران برشمرد.

قنواتي، عزيز و نگار را از جمله افسانه هاي عاشقانه دل انگيزي دانست که مبناي پيدايش آن واقعيت بوده اما در جريان نقل شفاهي و سينه به سينه مردمان آن منطقه، جنبه اي افسانه اي پيدا کرده است. او با يادآوري اينکه اهميت دادن دلدادگان به اخلاق، از ويژگي هاي بارز افسانه هاي عاشقانه ايران است، گفت: «کاش چاپ و انتشار اين افسانه ها شکل گسترده تري مي گرفت تا مشخص شود که منافاتي بين اخلاق و عشق وجود ندارد. » عرف و شرع پايان قصه هاي عاشقانه را رقم مي زند سعيد موحدي، پژوهشگر و ديگر سخنران اين جلسه نيز به بررسي نقش باور مذهبي و شرعي مردمان در پيشبرد قصه و پايان ماجراي عاشقانه دلدادگان افسانه هاي ايراني پرداخت. او با يادآوري فصل مرگ عزيز و نگار در اين افسانه، اظهار داشت: « مردم از طرفي خود را ملتزم به شرع و عرف مي دانند و از سوي ديگر خود يا عاشق بوده اند يا دوست داشته اند عاشق بشوند. ميل به عشق از جهتي آنان را به پرداختن اين افسانه ها واداشته و از آن سو، براي اين که نظام اجتماعي زندگي شان به هم نريزد، پايان اين قصه ها را با مرگ دلدادگان رقم مي زنند تا هر دو نيازشان برآورده شود.» موحدي قطعه تنهايي عزيز و نگار در خرمن را مورد نظر قرار داد و گفت:

« شمشيري را که اين دو در وقت خواب در ميان مي گذارند، التزام به شرع و باور مذهبي مردم است که به داستان وارد مي کند. گردآورنده قصه هايي از کتاب "شوقات" ادامه داد: پر سوز و گدازي اين افسانه ها تماما محصول هجران و فراق دلدادگان است چرا که با وصال آن ها داستان به پايان مي رسد.» سياه و سفيد شدن شخصيت ها در گذر نقل راويان و صيقل خوردن آن ها در مرور زمان مبحث ديگر سخنراني سعيد موحدي بود. اين پژوهشگر در اين باره شخصيت "کل احمد" را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: « کل احمد - شوهر نگار و رقيب عزيز - به روايتي همانطور که عليخاني نيز در کتاب "عزيز و نگار - بازخواني يک عشقنامه" اشاره کرده، در ابتدا "گل احمد" نام داشته، اما مردم براي بد جلوه دادن او، نامش را به "کل احمد" (احمد کچل) تغيير داده اند.» او در پايان "خداگونه اي" عشق دو دلداده اين افسانه را نيز متاثر از باور مردمان منطقه الموت و طالقان دانست و يادآوري کرد که ميل به حفظ نظم اجتماعي و مراعات شرع، تاثير مهمي در شکل گرفتن اين افسانه ها و پايان آن ها دارد.

صنايع ادبي به افسانه هاي شفاهي راه ندارند ژيلا مشيري، پژوهشگر ادبيات شفاهي و از سخنرانان شب عزيز و نگار، افسانه ها - شعرها را گونه اي از ادبيات دانست که به صورت نثر-دوبيتي از زبان قهرمان يا راوي براي توصيف افسانه روايت مي شوند و عموما پايان خوش ندارند و سپس به بررسي ويژگي هاي آنان پرداخت او در اين باره به چاپ انتشارات کانون نسبي کتاب ناصر خسرو و روايت هاي سيدمحمدتقي ميرابوالقاسمي، محمدعلي اکبريان و سيدعلي کمالي دزفولي از اين افسانه ها اشاره کرد و از ميان آن ها، نسخه کمالي دزفولي را به سبب به کار گيري صنايع ادبي در روايت عزيز و نگار، ضعيف ترين نسخه توصيف کرد. مشيري گفت:

ادبيات شفاهي تاثير خود را مرهون ميزان توجه آن به وجه شنيداري است و صنايع ادبي به اين گونه از ادبيات راه ندارند. وي در فرازي از سخنان خود به نامشخص بودن اولين راوي افسانه هاي عاشقانه اشاره کرد و در اين باره با صحه گذاشتن بر مقدمه عليخاني در کتاب "عزيز و نگار - بازخواني يک عشقنامه"، اظهار داشت که جستجوي نسخه اصل عزيز و نگار ضروري نيست چرا که مناطق طالقان، رودبار الموت، رامسر و بخش هايي از گيلان، هر کدام روايت ويژه خود را از اين قصه عاشقانه نقل کرده اند. اين پژوهشگر در پايان خواستار توجه به وجه موسيقايي افسانه هاي عاشقانه شفاهي شد و دوبيتي هاي سروده شده در آن ها را نيز شايسته توجه جدي اهل تحقيق دانست. روايت عليخاني جنبه علمي و مردم شناسانه ندارد سيداحمد وکيليان، مدير فصلنامه فرهنگ مردم نيز در اين نشست بخش هايي از نقد عنايت الله مجيدي، پژوهشگر و رئيس کتابخانه دايره المعارف بزرگ اسلامي بر کتاب عليخاني را براي حاضران خواند. او پس از ارائه پاره اي از توضيحات درباره فرهنگ و هشتاد و شش پارچه آبادي موجود در منطقه طالقان، ضعف عمده کتاب عليخاني را در عدم توجه وي به جنبه مردم شناسانه اين افسانه دانست و گفت: «هدف از گردآوري اين دست افسانه ها حفظ گويش و هويت مناطق است اما به اين مورد در اثر عليخاني چندان که بايد توجه نشده است.» وکيليان اظهار داشت:

« از خرده هاي ديگري که مجيدي از اين کتاب گرفته است، کاستي هاي پژوهشي اثر عليخاني است که از جمله آن ها مي توان به جاي خالي روايت "بالاروچ"ي هاي الموت از اين افسانه و تاثير باورهاي مذهبي سخت مردم منطقه در روايت عزيز و نگار اشاره کرد.» او همچنين به نقل از عنايت الله مجيدي اظهار داشت که گنجاندن اعلام جغرافيايي در اين کتاب، افزوده اي اضافي است که چهره افسانه اي داستان را کمرنگ مي کند و گفت: چه خوب بود که جاي اين توضيح اضافات، اشعار با گويش محلي شان ضبط مي شدند. مدير فصلنامه فرهنگ مردم در پايان کار عليخاني را با وجود تمام کاستي هاي آن، در خور تقدير دانست و گفت: عليخاني اين اثر را بي هيچ امکاناتي تنها از روي عشق و علاقه اش به قصه هاي عاميانه که بخشي مهم از شاکله فرهنگ ايران هستند، گردآورده است.

روايت پدر از نگار و مادر از عزيز يوسف عليخاني، نويسنده مجموعه داستان هاي "قدم بخير مادربزرگ من بود" و "اژدهاکشان" و گردآورنده کتاب عزيز و نگار در اين نشست درباره سابقه آشنايي اش با قصه عزيز و نگار و مراحلش توضيحاتي ارائه داد. او گفت: « کنجکاوي من در گردآوردن اين قصه زماني برانگيخته شد که ديدم پدر روايتي از عزيز و نگار دارد که با روايت مادر متفاوت است و جالب اين بود که هر دوي اين ها روايت من را که از چاپ ناصر خسرو برايشان نقل مي کردم، اشتباه مي دانستند.» عليخاني افزود: « تا چند سال پيش چيزي از اين قصه نمي دانستم تا اين که دوست و همکارم، افشين نادري که مي دانست الموتي هستم من را با افسانه عزيز و نگار آشنا کرد و پس از آن نسخه اي از چاپ ناصر خسرو مربوط به 1335 را پيدا کردم.» وي در ادامه اظهار داشت: « کنجکاوي من بهانه شد تا نسخه هاي ديگر اين افسانه را نيز بيابم و در کنار هم منتشرشان کنم اما آنچه برايم مهم تر بود نقل روايت ناقلان بي اسم و رسمي بود که در روستاهاي طالقان و الموت مي زيستند.» يوسف عليخاني با تاييد کردن کاستي هايي که عنايت الله مجيدي از کتاب وي برشمرده بود، گفت:

«بخشي از اين انتقادها را قبول دارم و سعي مي کنم در چاپ هاي بعدي در رفع آن ها بکشم. جلد دوم قصه عزيز و نگار را با عنوان "نسخه هاي شفاهي عزيز و نگار" را آماده انتشار کرده ام که اميدوارم در اين روايت ها بسياري از انتقادها برطرف شده باشد.» از روايت شفاهي طالقان تا نسخه هاي چاپي تهران و گيلان تاريخ طالقان، پيشينه افسانه عزيز و نگار و چاپ ها و روايت هاي مکتوب و شفاهي موجود از اين افسانه از جمله مباحثي بودند که در سخنراني مه جبين مهاجر، محقق، نويسنده و سخنران شب عزيز و نگار به آن ها اشاره شد. مهاجر عزيز و نگار را يکي از داستان هاي عاشقانه رايج در کوهپايه هاي طالقان دانست که جدا از روايت هاي شفاهي آن در طالقان، نسخه هاي خطي و چاپي متعددي نيز از آن در تهران و گيلان به انتشار رسيده است. نسخه خطي به زبان رودباري، نسخه عبدالرحمن عمادي، نسخه چاپي که توسط اسلام کاظميه به دست آل احمد رسيد و ... از جمله چاپ هاي اين افسانه هستند

که مهاجر در مقاله خود از آن ها ياد کرد. به گفته او، آخرين نوشته ي منظوم افسانه عزيز و نگار نسخه اي است که حاج محمدعلي اکبريان به مثنوي سرود و قديمي ترين نسخه چاپي آن نيز پيش از سال 35 توسط وحدت ملي به انتشار رسيد. روايت هاي بالا طالقاني و پايين طالقاني و گويش هاي متفاوتي که در روايت اين افسانه عاشقانه به کار رفته از مباحث ديگر سخنراني اين پژوهشگر بود.

 

منبع :http://www.zeinali.ir/negar.htm



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 463

آرائه مدل ارزيابي رشد أفقي شهر

تاريخ: امروز, : شنبه 01 اسفند 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


ارائه مدل ارزیابی رشد افقی شهر و اثرات آن بر زمین های کشاورزی و باغات

قیمت: 25000 تومان

ارائه مدل ارزیابی  رشد افقی شهر و اثرات آن بر زمین های کشاورزی و باغات :مطالعه موردی شهر قزوین

 

29.جون.2015

 

 

 

چکیده:

 

 زمين، اصلی ترين عنصر در توسعه شهری محسوب میشود؛ از اينرو تنظيم و كنترل نحوه استفاده از آن و همچنين محاسبه نيازواقعی شهر به زمين، به منظورتأمين كاربری های مختلف  در زمان حال و تعميم وتطبيق ارقام و كميتهای به دست آمده به آينده، درحل مشكل زمين و مسكن و رشد مناسب شهرها،  در حال حاضر، يكي ازمسائل تمام شهرها، رشد شهرنشينی و  گسترش افقی شهرها است که پیامدهایی چون  حاشيه نشينی، نابودی اراضی كشاورزی، افزايش جمعييت شهرها، عدم امكان پاسخگويی برخی از خدمات و كاربری ها در شهر،گسستگی بافتهای فيزيكی، مشكلات زيست محيطی،خصوصا  آلودگی و نابسامانی شهری را داشته است با وجود آگاهی از رشد شهر و مشکلات ناشی از آن این واقعیت را باید قبول کرد  که رشد افقی شهر اجتناب ناپذیر خواهد بود.

خرید        سوال از فروشنده



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 294

عکس کمتر دیده شده از سید نور الدین الوتی

تاريخ: امروز, : سه شنبه 27 بهمن 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:




امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 3

بازديد : 340

قلعه زوارک الموت در زمان قاجار

تاريخ: امروز, : یکشنبه 25 بهمن 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


یغمای قلعه عزالدوله در زوارک الموت

 

از یادداشت های روزانۀ عین السلطان قهرمان میرزا سالور (1250 - 1324ش) به روشنی بر می آید که بعدالصمد میرزا عزالدوله، برادر بزرگ ناصرالدین شاه  قاجار (1224 – 1308 ش) از همان نخستین دیدار خود از الموت (25 رمضان 1303 ق) شیفتۀ این سرزمین جادویی شد.  

سفرهای بعدی او به آنجا، بر این علاقه مندی افزود؛ بدان حد که «الموت جان شیرین عزالدوله» تلقی شد. 

 

 

ظاهراً دو موضوع بیشتر از موضوعات دیگر، توجه عزالدوله را بدانجا معطوف داشته بود: یکی طبیعت و کوه های متنوع آنجا، که برای امر تفریح و شکار او دلپذیر می نمود. دوم درآمد اقتصادی، مخصوصاً معادن نهفته در دل کوه های الموت. او خود به فرزندش، عین السلطنه قهرمان میرزا، که از حکمروایی الموت تنی خسته داشت، گفته بود:

 

قلعۀ حسن آنجاست، مملو از ذخایر است، هلاکو آنجا اردو زده، خواجه نصیر چه کرده، تمام آن کوه ها پر از معادن است...

 

  • ادامۀ مقالۀ «یغمای قلعۀ عزدالدوله در زوارک الموت» نوشته گلنار کریمی و عنایت الله مجیدی که در شماره 58 و 59 دوماهنامۀ تخصصی گزارش میراث منتشر شده است را بخوانید.  

اینجا را کلیک بفرمایید.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 490


دل دوستی کرد آقاجان رعنا

رعنا میشی رعنا سیاه کیشمیش ییی رعنا

این آهنگ خاطره انگیز در بین مردمان گیلان و مازندران و الموت پای ثابت جشن سرور هاست حال ابعاد تازه ایی از این شعر برای شما بازگو خواهم کرد.

طبق تحقیقات به عمل آمده کرد آقاجان اصالتا الموتی میباشد و اهل روستای کاکوهستان از کرد زبانان منطقه الموت غربی میباشد. سرگذشت او با رعنا زبان زد بوده است. .... این داستان در حال تکمیل میباشد



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 246


با نام و یاد خداوند متعال و سلام خدمت شما هم وبلاگی های عزیز و دوستانی که تازه به جمع ما پیوسته اند. رویای حضور در الموت به عنوان یکی از کهن ترین مناطق شمال ایران همیشه مورد توجه گردشگران خارجی و داخلی بوده است. هرچند به شما راننده های عزیز توصیه میکنم به هیچ عنوان جاده الموت دست کم نگیرید و به هیچ عنوان شتاب زدگی در رانندگی نداشته باشید بلکه در ارتفاعات با جوانب احتیاط از مناظر بی نظیر با خوشی بهره لازم را ببرید. به پهنای منطقه الموت دقت کنید از گیلان تا مازندران وسعت دارد این منطقه درست مابین استان های گیلان و مازندران و البرز و قزوین واقع شده است . همه نقاط چشم انداز ها و امکان دیدنی منحصر به فردی دارد. حال در اینجا به برخی از این نقاط اشاره میکنیم :

1- دریاچه شگفتی ها،اوان فقط باید رفت و دید و برای دیگران توصیف کرد همه چیز در عکس هایی برداشت شده از این دریاچه گویاست.

2- درخت خونبار زر آباد در صبح عاشورا از درخت خون جاری میشود و این اتفاق در تمام فصول سال رخ میدهد و از نظر گیاه شناسی در فصل زمستان وقتی پینه برای قطهع رابطه ریشه و تنه تشکیل میشود و در سرد ترین فصل سال در ساعت مشخصی مایع قرمز رنگ از درخت تراوش میکند اینها همه نشانه های صحت این ادعای چند صد ساله است.

3- قلعه حسن صباح : قلعه با رازهای پنهان آنطور که شنیده میشود شاید تنها کتابخانه  ایی که از حمله مغول ها در امان مانده کتابخانه قلعه حسن صباخ است که شاید با اکتشاف آن راز های زیادی از علم آن زمان پیدا شود.

4- پیج بن : روستایی بر بلندای طبیعت الموت

5- آرزو های برباد رفته زرون - زرون منطقه اییست دور دست در جنوب روستای ورک در دل کوه حدود 40 سال پیش سیل به کلی طبیعت منطقه را تحت تاثیر قرار داده است . از سبزی و طراوت فقط سنگ بر جای مانده است.اما نکته قابل توجه دو آبشار پیوسته به هم است .و یک یخچال طبیعی که در تابستان محل تامین یخ اهالی بوده است. البته این یخچال به صورت غار میباشد و دهانه باریکی دارد.سکوت بلا توصیف این مطقه و درختان گردوی چند صد ساله چشم هر بیننده ایی را نوازش میدهد.

سوغات :

کره گوسفندی

نان محلی

سیابن نوعی سبزی کوهی

لبنیات

گیاهان دارویی

گیلاس

سیب

گردو

فندق

ذغال اخته

شاه توت

توت

آلبالو

زرد آلو

میوه های خشک شده

عسل



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 437

alamut

تاريخ: امروز, : دوشنبه 05 بهمن 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


イランでは、約150キロ北東カズビーンのAlamutの村のフレームワーク。あなたは、次の電子メールをここに移動したい場合は、しばらくお待ちください。



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 190

Рамочная красивая деревня Аламут

تاريخ: امروز, : دوشنبه 05 بهمن 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


Рамочная Аламут деревень примерно в 150 километрах к северо-востоку Казвин в Иране. Если вы хотите приехать сюда со следующей электронной почте следите за обновлениями

soheil.shabani@gmail.com

Рамочная красивая деревня Аламут

Лучший район для отдыха.
Это рекомендуется видеть смерть.
.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 209

सुंदर गांव फ्रेमवर्क

تاريخ: امروز, : دوشنبه 05 بهمن 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


लगभग 150 किलोमीटर उत्तर पूर्व Qazvin ईरान में Alamut गांवों के फ्रेमवर्क। आप निम्नलिखित ईमेल के साथ यहां की यात्रा करना चाहते हैं तो देखते रहें

soheil.shabani@gmail.com



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 3

بازديد : 182

骨架

تاريخ: امروز, : دوشنبه 05 بهمن 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


参观伊朗最好的旅游景点之一 村框架 如果您想前往市区到地址的电子邮件soheil.shabani@gmail.com

沃尔瑟格位于加兹温为150公里,东北
伟大的特色村
该村阿拉穆特地区的一个村庄
尖山意味着死亡。
哈桑·萨巴赫城堡阿拉穆特地区的景点
埃文地标阿拉穆特
骨架



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 169

نظر يكي از مشاهده كنندگان وبلاگ روستاي ورك

تاريخ: امروز, : شنبه 28 آذر 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


سراهم دوتا شد وای بر من نگار از من جدا شد وای بر من نگار از من جدا شد رفت به غربت به غربت آشنا شد وای بر من نگار نازنینم وال بشکوه وال بشکو نگار مال منه کوهان د میشو کوه به کوه میشمو تنگای به تنگای الهو چالی ور ورای صدای زنگای چروداران شما آهسته رانید دل یار من از فولاد و سنگای خروسک بانگ نزن حالا سحر نیست میون عاشقان چیزی خبر نیست خروس بالاروچ کر گردی و لال دو یاری زدن بر هم هنر نیست با تشکر از سایت خوبتان بنده اهل دنباید طالقان هستم و هر سال مسیر کوه پیمای از روستای خودمان تا شهسوار را میروم مسیر بسیار زیبا و قشنگی است و همان مسیر عزیز و نگار می باشد از مال خانی و نگار چشمه تا کرجو و بالاروچ و گرمارود،پیچه بن و آبگرم سه هزار موفق باشید



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 217


عامل انتشار عکس‌های جنجالی در تلگرام دستگیر شد متهم انتشار عکس یک پسر با دختران جوان در شبکه‌های اجتماعی به خصوص تلگرام، توسط ماموران پلیس فتا شناسایی و دستگیر شد. تصویر عامل انتشار عکس‌های جنجالی در تلگرام دستگیر شد به گزارش جام‌ جم آنلاین ، انتشار تصاویر یک پسر با ده‌ها دختر، خبر جنجالی این روزهای فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی است به گونه‌ای که در چندین ساعت این تصاویر دست به دست میان مردم چرخید و منتشر شد. سه روز بعد از انتشار این عکس‌ها، ویدئویی از پسر مشترک در تمامی عکس‌ها منتشر شد که در آن دلایل انتشار آنها را توضیح می‌داد و ادعا کرد از چرایی انتشار این تصاویر اطلاعی ندارد. این فرد، از پخش تصاویر شخصی خود در گروه‌های تلگرامی ابراز نارضایتی و اذعان کرده به دنبال منبع انتشار تصاویرش است و مساله را از طریق پلیس فتا پیگیری می‌کند. همزمان با انتشار این عکس‌ها در تلگرام و شکایت پسر جوان در این رابطه تحقیقات گسترده‌ای برای شناسایی و دستگیری عامل انتشار عکس‌ها آغاز شد و تیمی از کارآگاهان پلیس فتا به سرپرستی سرهنگ محمدمهدی کاکوان تحقیقات تخصصی را در این زمینه آغاز کردند. ماموران در جریان تحقیقات خود متوجه شدند، بر خلاف ادعاهای مطرح شده در شبکه‌های اجتماعی درباره آقازاده بودن پسر جوان او فردی پولدار نیست. او همچنین عکس‌هایی با یک خودروی میلیاردی در یکی از شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده که این خودرو نیز متعلق به خودش نبوده است. از سوی دیگر عامل انتشار عکس‌ها برای این‌که ردی از خود بر جای نگذارد، عکس‌ها را با کمک ربات در تلگرام منتشر کرده بود. سرانجام پس از تحقیقات گسترده متهم اصلی پرونده شناسایی شد و ماموران با دستور قضایی او را دستگیر کردند. متهم در بازجویی‌ها به جرم خود اعتراف کرد و گفت: تصور نمی‌کردم پلیس فتا موفق به شناسایی و دستگیری من و افشای نقشه‌ام شود. با این کار قصد خودنمایی داشتم. دوست داشتم به چهره‌ای معروف تبدیل شوم و بهترین راه، انتشار این عکس‌ها بود. یک مقام آگاه در این زمینه اظهار کرد: تحقیقات از متهم در پلیس فتا ادامه دارد و شایعه دستگیری دخترانی که در این عکس‌ها هستند، صحت ندارد.منبع جام جم آنلاین



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 228

دیگر نگران گرفتگی عروق قلبی نباشید + روش درست کردن

تاريخ: امروز, : سه شنبه 05 آبان 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


مخلوط سیر و لیمو، گرفتگی رگ ها را برطرف می کند

سیر و لیمو ترش

اگر دچار گرفتگی رگ های قلبی شده اید، نیازی به عمل قلب باز ندارید، زیرا گرفتگی رگ ها پس از این، شما را آزار نخواهد داد. فقط کافی است، روزی نصف استکان (معادل 30 سی سی) از این نوشیدنی غلیظ و طبیعی را میل نمایید تا مشکل تان به کلی برطرف گردد.

 

افرادی که مشکل چربی خون بالا دارند و میزان کلسترول بد (LDL) در آنها بالاست و رگ های بدن آنها در اثر رسوب چربی ها دچار گرفتگی شده است ، پس از مصرف این محلول می توانند شب ها بدون پریشانی خاطر، خواب راحت و آسوده ای داشته باشند.

 

همچنین مصرف این محلول، برای کسانی که سایش دندان (دندان قروچه) و یا جرم دندان دارند، مفید است.

 

طرز تهیه:

30 عدد حبه ی سیر را پوست بگیرید و همراه با 5 عدد لیمو ترش (شیرازی) با پوست که قبلا هسته های آنها را گرفته اید، در هم زن (میکسر) بریزید. پس از آن که همه ی محتویات در میکسر له شد، با یک لیتر آب مخلوط نموده و بجوشانید (نکته ی مهم: فقط و فقط، یک بار جوش بخورد).

پس از سرد شدن، آن را از صافی رد نمایید و محتویات را داخل یک شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

 

طرز مصرف:

روزانه نصف استکان از این نوشیدنی (به اختیار خودتان قبل یا بعد از غذاهای اصلی) را میل نمایید. پس از گذشت سه هفته ، احساس جوانی و شادابی در تمام وجودتان قابل لمس خواهد بود، زیرا تمامی گرفتگی های رگ های بدن و سایر عوارض آن مثل دید کم و سنگینی گوش برطرف خواهد شد.

به یاد داشته باشید، بعد از مصرف یک دوره ی سه هفته ای، باید هشت روز استراحت کرده و سپس دومین دوره ی مصرف سه هفته ای را شروع کنید. به این ترتیب یک تاثیر مطلوب را تجربه خواهید کرد. این دوره ی درمان ارزان و بی ضرر را می بایست هر ساله تکرار کنید.

البته باید گفت که با خوردن این نوشیدنی، هیچ کس بوی نامطلوب سیر را از شما احساس نخواهد کرد.

(اگر مشکل قلبی دارید، بهتر است قبل از مصرف این مخلوط با پزشک خود مشورت کنید).

منبع : سایت دانشکده پزشکی دانشگاه اِرلانگن آلمان



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 149

خطرات استفاده از تبلت + عكس

تاريخ: امروز, : سه شنبه 05 آبان 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


پایگاه اینترنتی دیلی میل از افزایش قابل توجه شمار کودکان و نوجوانانی خبر داد که به واسطه استفاده زیاد از تلفن هوشمند و تبلت، دچار عوارضی در ناحیه گردن و ستون فقرات شده اند.
آفتاب :نشریه انگلیسی دیلی میل همچنین تصاویر تکان دهنده ای را از کودکان و نوجوانان هفت تا ۱۷ سال منتشر کرده است که نشان می دهد به دلیل اعتیاد به استفاده از تلفن های هوشمند، گوژ پشت شده اند و ستون فقرات آنها به طرز غیر عادی انحنا پیدا کرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، یک فیزیوتراپیست برجسته استرالیایی هشدار داده است که ‘گردن پیامکی’ -وضعیتی که اغلب به دلیل خم شدن چند ساعته سر روی تلفن و تبلت ایجاد می شود- در حال تبدیل شدن به یک همه گیری (اپیدمی) است.
عوارض جدی استفاده از تبلت
دکتر ‘جیمز کارتر’ بروز تشویش و اضطراب و آسیب دیدن ستون فقرات را از نتایج وضعیت گردن پیامکی برشمرد.
وی با اشاره به افزایش نگران کننده شمار بیماران مبتلا به این وضعیت در طی چند سال گذشته گفت: ۵۰ درصد این بیماران دانش آموزان دبیرستانی هستند.
در یکی از تصاویر دیلی میل درباره عوارض استفاده زیاد از تبلت در کودکان و نوجوانان، گردن یک بیمار هفت ساله دیده می شود که به دلیل استفاده زیاد از تلفن همراه به وضعیت گردن پیامکی مبتلا شده است و تصویر بعدی وضعیت گردن این بیمار بعد از درمان نشان داده شده است.
به گفته محققان،کاربران تلفن همراه به طور متوسط روزی چهار ساعت به تلفن همراه خود خیره می شوند که منجر به بیش از یکهزار و ۴۰۰ ساعت فشار مضاعف بر ستون مهره های ناحیه گردن در طول یک سال می شود.
وضعیتی که انسان در هنگام خیره شدن به تلفن دارد، باعث سایش بیش از حد می شود که در نهایت برای تصحیح آن به عمل جراحی نیاز خواهد بود.
پزشکان معتقدند که بر اثر خم شدن مکرر سر، ستون فقرات تا بیش از چهار سانتی متر تغییر می کند، هر چند این آسیب را می توان در نوجوانان با ورزش منظم و اتخاذ یک شیوه زندگی طبیعی و سالم به حداقل رساند.
تغییرات عاطفی و رفتاری و نیز کشیدگی ستون فقرات و ساقه مغز که بر تنفس، ضربان قلب و فشار خون تاثیر می گذارد، از دیگر عوارض استفاده زیاد کودکان و نوجوانان از تلفن های هوشمند و تبلت است.


امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 162

برای مریض‌نشدن در پاییز چه بخوریم؟

تاريخ: امروز, : یکشنبه 26 مهر 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


در واقع سیب حاوی فیبر زیاد و مواد مغذی گیاهی خاصی است که سطح قند خون را تنظیم می کنند. می توانید از انواع سیب ها به عنوان میان وعده یا به عنوان دسر بعد از وعده های غذایی استفاده کنید.
کدو تنبل از گیاهانی است که باید در فصل پاییز از آن ها استفاده کنید. این کدوها سرشار از بتاکاروتن هستند که به ویتامین A تبدیل می شود، و ویتامین K و پتاسیم زیادی هم دارند.
جالب است بدانید با این که دانه های کدو تنبل خیلی ریز و کوچک هستند، اما در واقع مقالات پزشکی و بهداشتی – غنی ای از مواد مغذی مختلف به شمار می روند که حاوی منیزیم، روی، آهن، تریپتوفان، امگا ۳ و ویتامین E است.
خوردن این دانه ها می تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند، و حتی باعث ترشح سروتونین در مغز شود که احساس خوبی در انسان ها ایجاد می کند و مانع از میل خوردن شدید می شود. پس اگر دفعه بعدی احساس کردید شدیدا هوس غذاهای شور کرده اید، مقداری دانه کدو تنبل بخورید.


امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 170

راهکار استثنایی برای کسب موفقیت در ​زندگی

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 25 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


راهکار استثنایی برای کسب موفقیت در ​زندگی



موفقیت در ​زندگی, کسب موفقیت ,دست‌یافتن به موفقیت

بیشتر مردم فقط می‌خواهند زندگی خوب و خوشی داشته باشند و همواره در زندگی شاد و موفق باشند، اما آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که چگونه می‌توانید ابعاد تازه‌ای را وارد زندگی خود سازید؟ منظور از ابعاد تازه در زندگی، افق‌های تازه‌ای است که برای خود به‌وجود می‌آوریم و معنا و وضع تازه و عمیق‌تری به زندگی خویش می‌دهیم. بعضی وقت‌ها پیش آمده که به خودمان قول می‌دهیم ​ از فردا زندگی بهتری را آغاز ​‌کنیم، اما متاسفانه بعد از مدتی زیر قول خود می‌زنیم.

بیشتر مردم بر این باورند که کسب موفقیت در زندگی سخت و دشوار است، اما در حقیقت برای دست‌یافتن به موفقیت در زندگی به تلاش و کوشش و جدیت نیاز است. فقط کافی است بخواهیم و اراده کنیم.

اگر می‌خواهید در زندگی فردی موفق باشید به نکاتی که در زیر اشاره می‌شود توجه کنید:

1ـ کنترل استرس
یکی از مهم‌ترین راه‌های استثنایی برای کسب موفقیت در زندگی کنترل استرس است. درصد قابل توجهی از مردم ​ دچار استرس و اضطراب هستند. به عبارت دیگر هیچ‌کس در دنیا نیست که بتواند استرس و اضطراب را به طور کامل کنترل کند. البته استرس و اضطراب تا حدودی طبیعی است و همراه ما. هنگامی که دچار استرس می‌شوید، یک نفس آرام و عمیق بکشید به صورت دم و بازدم، بعد بدنتان را شل کنید و اندام‌ها را بکشید و سپس کلمات آرامش‌بخش را با خود تکرار کنید، به عنوان مثال با خود بگویید، من آرام هستم یا من استرس و اضطراب ندارم و از محیطی که باعث ایجاد استرس در شما شده است، خارج شوید. سعی کنید استرس خود را کنترل کنید. زمانی که بتوانید با این روش یا هر روش دیگری که خودتان می‌دانید استرس‌تان را کنترل کنید، آن وقت می‌توانید با آرامش بیشتری مشکلات زندگی را بررسی و سپس حل و فصل کنید؛ زیرا توانسته‌اید در زندگی به آرامش نسبی دست یابید. در نتیجه یک گام در جهت موفقیت، در زندگی برداشته‌اید.

2 ـ تغذیه مناسب
یکی دیگر از راه‌های موفقیت در زندگی توجه داشتن به تغذیه سالم است. شما با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و استفاده بیشتر از سبزی‌ها، مواد معدنی، انواع ویتامین‌ها و ثابت نگه داشتن قند خون می‌توانید فشارهای روانی را کم کنید. تلاش کنید به جای استفاده از مواد غذایی کنسرو شده و نیز پرچرب، بیشتر از غذاهای خانگی و طبیعی استفاده کنید، زیرا غذاهای کنسرو شده بیشتر شامل مواد افزودنی است و فقط باعث اضافه‌وزن می‌شود. پس از رژیم غذایی خود غافل نشوید، که سلامت بدن را تضمین می‌کند. زمانی که به لحاظ روحی و جسمی سالم باشید، می‌توانید به موفقیت‌های زیادی در زندگی خود دست یابید.

3 ـ ورزش کردن
ورزش کردن هم روی موفقیت شما در زندگی تاثیر می‌گذارد. پس هر روز ورزش کنید، زیرا بدن ​ به ورزش روزانه نیاز دارد. در واقع سعی کنید ورزش​ را در برنامه‌های روزانه خود بگنجانید. بد نیست بدانید ​ ورزش ​ فقط برای سلامت جسم نیست، بلکه در روحیه ما نیز خیلی موثر است. پس از چند دقیقه ورزش روحیه​ پس از ورزش و بعد از ورزش را مقایسه کنید. ورزش ​ سموم بدن را دفع می‌کند و باعث شادابی می‌شود، کالری‌های اضافه در بدن را می‌سوزاند، ضریب هوشی را بالا می‌برد و خستگی ناشی از کارهای روزانه را از بدن ما از میان می‌برد. در نتیجه زمانی که ورزش می‌کنید سالم‌تر و سرحال‌تر می‌شوید، آن وقت بهتر می‌توانید با مشکلات خود کنار بیایید.

4 ـ افکار مثبت
برای رسیدن به موفقیت در زندگی باید افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید، زیرا افکار مثبت یکی از عوامل موثر بر موفقیت در زندگی محسوب می‌شود. وقتی ​ افکار منفی به سراغتان آمد و ذهنتان را درگیر خود کرد، یک نفس عمیق بکشید و سپس با آرامش به موضوعات خوب و امیدبخش فکر کنید، زیرا ​ افکار منفی مانع رسیدن شما به اهدافتان می‌شود. اگر بتوانید بر افکارتان مسلط شوید، آن وقت می‌توانید با روحیه‌ای مناسب و خوب به هدف‌تان در زندگی دست یابید. موفقیت ما در زندگی به نوع تفکر و نیز نگرش ما بستگی دارد. پس همیشه مثبت فکر کنید و شاد باشید، زیرا لحظه‌ها در گذرند.

5 ـ روحیه خوب
یکی دیگر از مهم‌ترین راهکارهای موفقیت در زندگی داشتن روحیه مثبت و بالاست. ما می‌توانیم با انقلاب درونی تغییرات مثبتی در روحیه خود و اطرافیان ایجاد کنیم. اگر روحیه مثبت داشته باشیم، چهره و نگاه ما بشاش می‌شود و روحیه اطرافیان ما نیز بهتر می‌شود و اگر روحیه منفی داشته باشیم هم حال خودمان را خراب کرده‌ایم و هم حال اطرافیان را. شما با داشتن روحیه بالا می‌توانید افکار منفی را از ذهن‌تان پاک کنید و با آرامش خاطر به دنبال کسب موفقیت در زندگی بروید. پس مراقب روحیه خود باشید.

و در پایان موفقیت در زندگی به نحوه تفکر و نیز نگرش ما بستگی دارد. پس استرس خود را کنترل کنید، به تغذیه خود توجه داشته باشید، ورزش کنید و افکار منفی را از ذهن‌تان بزدایید و در نهایت روحیه‌ای بالا داشته باشید.
منبع:چها دیواری



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 193

خيابان هايي براي خريد

تاريخ: امروز, : دوشنبه 23 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


 

 
پیشنهاد می کنیم این مطلب را کامل بخوانید تا معروف‌ترین مراکز فروش کالاها در تهران را بشناسید.
 
ایسنا: آیا قصد دارید یک سفر کاری یا درمانی به تهران داشته باشید ؟ مطمئناً از خرید کالای مورد نیاز خود با قیمت مناسب و کیفیت عالی هم بدتان نمی‌‎آید ؟ پس پیشنهاد میکنیم این مطلب را کامل بخوانید تا معروف‌ترین مراکز فروش کالاها را بشناسید.

اگر به دنبال خرید گوشی تلفن همراه یا خط جدید باشید، حتما اطرافیان به شما پیشنهاد می‌کنند سری به خیابان جمهوری بزنید و از بورس انواع موبایل، خط و لوازم جانبی دیدن کنید. از این مدل مناطق در تهران کم نیست و تقریبا هر کالایی، در نقطه‌ای از تهران مرکز و بورسی دارد که با گسترش شهر ممکن است محل قدیمی و جدید پیدا کرده باشد.

بورسی که عروس و دامادها به آن می‌روند

اگر عروسی‌ای در پیش دارید، ما ضمن عرض تبریک و آرزوی خوش بختی برای زوج جوان، به شما توصیه می‌کنیم برای خرید لوازم عروس و داماد، به بازار بزرگ، محله سبزه میدان، یا لاله زار، میدان مخبرالدوله، کوچه مهران مراجعه کنید. در لاله‌زار همچنین به انواع ارائه‌دهندگان خدمات تزئینات اتاق عقد و عروسی دسترسی دارید. خانواده‌های عروس و داماد هم نگران نباشند چون خیابان کریم‌خان زند، سرای زرگرها در بازار بزرگ و سه راه جمهوری، هر سه بورس انواع جواهر، طلا و ساعت هستند، خصوصا مورد آخر، به بورس انواع ساعت، مشهور است. بنگاه های شادمانی و حجله هم در خیابان مجاهدین نرسیده به میدان شهدا فراوانترند. کارت عروسی، عقد و خدای نکرده عزا را هم می‌توانید از حد فاصل مخبرالدوله و بهارستان در خیابان جمهوری تهیه کنید.

"خیابان‌های

خانم‌ها هم می‌توانند برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی، سری به خیابان منوچهری یا کوچه مروی در همین محدوده بزنند. احیانا اگر هم می‌خواهند با خرید پارچه‌های کت و شلواری، همسرانشان را غافل‌گیر کنند، باید بگوییم بورس این کالاها در چهارراه لشکر ، خیابان کارگر و خیابان انقلاب، روبروی پارک دانشجو است.

فردوسی و معروفیتش به ارز و چرم

هر وقت قیمت دلار بالا و پایین می‌شود، توجه‌ها ناگهان به سمت صرافی‌های معروف میدان فردوسی جلب می‌شود. اما جالب است بدانید، میدان فردوسی تنها بورس صرافی ها نیست. شما می توانید انواع چرم و وسایل چرمی را از میدان فردوسی تهیه کنید. به علاوه، میدان فردوسی در کنار میدان مخبرالادوله در خیابان سعدی، بورس کفش مردانه هم هست .

باغ سپهسالار در خیابان جمهوری را هم تقریبا همه تهرانی‌ها به بورس انواع کیف و کفش زنانه و بچه‌گانه می‌شناسند. همچنین کیف مدارس و اداری و کیف‌های مسافرتی را هم می‌توانید از خیابان منوچهری خریداری کنید.

یافت‌آباد محله‌ای که چند سالی است با مبل یافت شده است

نزدیک عید که می‌شود، خانم‌های خانه اکثرا دوست دارند مبل‌ها، پارچه‌های رومبلی یا پرده‌ها را عوض کنند. برای خرید مبل یا پارچه آن، به محله مشهور یافت آباد یا خیابان هنگام و یا در حدفاصل میدان جمهوری تا خیابان دانشگاه مراجعه کنید. سرای پارچه فروشان در بازار بزرگ (سه راه ملک)، میدان ولیعصر، خیابان مولوی و عبدل‌آباد نیز گزینه‌های مناسبی برای خرید پرده‌های پارچه‌ای هستند. برای تهیه پارچه و قماش هم خیابان مولوی، خیابان زرتشت و سرای پارچه فروشان در بازار بزرگ را معرفی می‌کنیم.

"خیابان‌های

هم چنین، اگر پولتان می‌رسید و خواستید فرش زیر پایتان را تغییر دهید به خاطر داشته باشید میدان هفت تیر، خیابان مفتح و چهارراه سیروس، بورس فرش ماشینی و موکت است. برای خرید فرش دست باف، گلیم و جاجیم هم می‌توانید از سرای فرش فروش‌ها در خیابان خیام، میدان فردوسی و تقاطع خیابان آیت‌الله طالقانی در خیابان ولیعصر(عج) دیدن کنید.

مواد خوراکی که در انبار نفت یافت می‌شود

حبوبات، بقولات، مواد خوراکی و نوشیدنی، را از خیابان و چهارراه مولوی، میدان محمدیه و خیابان انبار نفت در نزدیکی میدان راه آهن و برنج را از پامنار بخرید، شاید با خرید عمده از این خیابان اندکی از هزینه‌های خانه کاسته شود.

اگر هم در حال تهیه جهیزیه برای دختر خانمتان هستید، یادتان باشد چینی آلات، کریستال، بلورجات و ظروف را می‌توانید از میدان شوش یا بازار بزرگ (حاجب الدوله) بخرید. اگر هم دخترخانمتان اهل خیاطی است، خیابان خیام، نرسیده به میدان محمدیه گزینه مناسبی برای خرید چرخ خیاطی و گلدوزی است. در نهایت اگر به زودی مادر و مادربزرگ یا پدر و پدربزرگ می‌شوید، یادتان باشد تقاطع ولیعصر(عج) با خیابان جمهوری و خیابان بهار بورس سیسمونی نوزاد و لباس نوزاد و نوجوان است.

از کجا عینک بخرید؟

اگر هم عینکی هستید، هر وقت به فکر عوض کردن فریم عینک خود بودید به خیابان فلسطین یا میدان گل‌ها که بالاتر از میدان فاطمی است سری بزنید تا بتوانید انواع و اقسام فریم ها را بر صورت خود امتحان کنید و بهترینشان را انتخاب کنید. البته قیمت‌های این دو مکان تفاوت‌هایی دارد و باید متناسب با پول توی جیبتان اقدام کنید.

لاله‌زار است و چراغ‌فروشی‌هایش

قدیمی‌ترها لاله‌زار را با تئاترهایش می‌شناسند، اما لاله‌زار خاموش و فرسوده امروز بورس انواع آباژور و لوستر شده و ساعتی از شبهایش را با این چراغ‌ها روشن می کند و شما هم لوستر یا آباژور می‌خواهید، غیر از لاله‌زار سری هم به خیابان ابوسعید بزنید. البته در لاله‌زار لوازم الکتریکی و برقی خانگی یا صنعتی هم می‌توانید پیدا کنید.

جمهوری را با موبایل و دوربین و لوازم‌خانگی می‌شناسند

اگر اهل لوازم آی‌تی و کامپیوتر هستید، حتما اسم مرکز کامپیوتر پایتخت در میرداماد را شنیده‌اید. به علاوه، خیابان ولیعصر(عج) نرسیده به میدان ولیعصر و تقاطع خیابان ولیعصر با انقلاب نیز بورس انواع کامپیوتر و لوازم جانبی است. چاپگر، لوازم کارتریج و ماشین حساب هم در خیابان ایرانشهر فروش می رود. از میدان امام خمینی و سه راه جمهوری نیز می‌توانید تلفن های معمولی و سانترال بخرید.

اگر هم ذوق هنری دارید یا دلتان می خواهد لحظه های ناب زندگی را ثبت کنید، به پاساژ جمهوری و میدان امام خمینی برای خرید انواع دوربین های عکاسی و فیلم برداری مراجعه کنید. لوازم صوتی و تصویری را از خیابان جمهوری، حدفاصل این میدان تا سه راه جمهوری، سه راه امین حضور یا دوراهی قلهک در خیابان شریعتی تهیه کنید.لوازم خانگی را هم می توانید از همین بازارها بخرید.

به هنرمندان و هنرجویان هم یادآوری می کنیم بورس لوازم موسیقی و سازها، خیابان جمهوری، حدفاصل سه راه جمهوری تا چهارراه استانبول و میدان بهارستان است.

تقاطع سه راه جمهوری، و خیابان مجاهدین اسلام، روبروی مجلس نیز، بورس بلندگو و استریو است و خوب است به آنجا هم سر بزنید.

ماشینتان را کجا "نو” کنید؟

اگر ماشین باز هستید، این ٮیابان پامنار می توانید تهیه کنید. برای خرید شوفاژ، پکیج و یونیت هم سری به حدفاصل سعدی شمالی تا سه راه طالقانی بزنید.لولا، دستگیره در و قفل، در میدان حسن آباد، و چینی آلات بهداشتی، کاشی و سرامیک هم در خیابان ملاصدرا، ابتدای امام خمینی و خیابان بنی هاشم پیدا می شود. البته بورس کابینت چوبی و فلزی در خیابان سهروردی شمالی و میدان حسن آباد هم پیدا می‌شود. به علاوه بورس انواع لوله و اتصالات، خیابان ملاصدرا، خیابان بنی هاشم یا ابتدای خیابان خمینی است. پمپ آب و تجهیزات آبرسانی را هم می توایند از خیابان سعدی جنوبی بخرید.

خیابان سهروردی شمالی، و خیابان مفتح نرسیده به میدان هفت تیر هم بورس پارکت و لوردراپه است. ابزار و یراق، دریل و مته و … را هم از خیابان امام خمینی می توانید تهیه کنید. اگر هم سر و کارتان با کاغذ و مقوا است، خیابان ظهیرالاسلام بورس این کالاهاست.

هنوز هم عتیقه دوست‌ها منوچهری را قبول دارند

اگر هم به وسائل قدیمی علاقه دارید، حتما می دانید که خیابان منوچهری، بورس انواع عتیقه، زیرخاکی و نقره جات است. سماورهای تزئینی را هم از میدان بهارستان بخرید. سر زدن به سمساری‌های میدان امام حسین را هم از دست ندهید.

"خیابان‌های

البته خیابان ناصرخسرو که خیلی از منوچهری دور نیست به خاطر دلال‌های دارویش معروف است و نایاب‌ترین داروها را با قیمت هایی نجومی به مشتریان بینوا می فروشند. امیدواریم هرگز سروکارتان برای خرید دارو به ناصر خسرو نیفتد اما جالب است بدانید که خیابان ناصرخسرو،به صورت رسمی بورس انواع سموم حیوانی و نباتات هم هست . البته اگر هم مرغداری دارید، لوازم آن را می‌توانید از خیابان آزادی تهیه کنید.

لوازم بدنسازی را در منیریه و جمهوری پیدا می‌کنید

به ورزشکاران و ورزش دوستان هم توصیه می کنیم برای خرید انواع لوازم ورزشی غیربرقی، سری به منیریه بزنند. اگر هم باشگاه دارید یا به جای رفتن به باشگاه، ترجیح می‌دهید در خانه و با کمک وسایل ورزشی، به اندامی متناسب برسید، یادتان باشد خیابان ولیعصر، تقاطع جمهوری، بورس لوازم ورزشی و پزشکیِ برقی و مکانیکی است. جالب است بدانید که وسایل ارتوپدی و تجهیزات آزمایشگاهی را هم از همین جا می توانید تهیه کنید.

اگر هم خدای نکرده برایتان مشکلی پیش آمد، یادتان باشد بورس خدمات پزشکی و دندانپزشکی خیابان آزادی، نرسیده به میدان انقلاب است.

فردوسی بورس لوح یادبود و پلاک هم هست

اگر معاون مدرسه ای هستید و می خواهید از دانش آموزان ممتازتان قدردانی کنید،یا اگر رئیس اداره‌ای هستید و می خواهید کارمندانتان را غافل‌گیر کنید، یادتان باشد به مسئول مربوطه بگویید بورس انواع لوح یادبود و پلاک در خیابان فردوسی است. اگر هم بودجه‌تان اجازه می‌داد، از خیابان کریم خان زند می‌توانید کتاب‌های نفیس و هدیه‌ای تهیه کنید.

بورس آشپزخانه‌های صنعتی و اداری چه ربطی به خیابان مصطفی خمینی و خیابان مولوی دارد؟

رستوران داران و هتلداران هم حواسشان باشد که بورس آشپزخانه های صنعتی و اداری، خیابان مصطفی خمینی و خیابان مولوی است.اگر هم طبع لطیفی دارید و دلتان می خواهد با گل و گلدان، جلوه دیگری به خانه تان ببخشید، اتوبان آهنگ را فراموش نکنید. علاوه بر اینجا می‌توانید به بزرگراه امام رضا در منطقه 15 هم بروید چرا که در آنجا هم یک بازار گل بزرگ و دائمی وجود دارد.



تماشای ماهی‌های آکواریوم هم حقیفتا کار لذت بخشی است و می‌تواند خستگیتان را از بین ببرد. برای خرید آکواریوم، سری به ساختمان پلاسکو در چهارراه استانبول ، چرا که این ساختمان علاوه بر محلی برای فروش پوشاک آقایان مکانی آرام برای دوستداران ماهی های آکواریومی است.

برای تهیه بلیط هواپیما سری به آژانس‌های هواپیمایی در خیابان استاد نجات اللهی بزنید. البته در نقاط دیگر شهر آژانس‌های مسافرتی به شکل پراکنده فعالند و پیدا کردنشان از روی نیازمندی های روزنامه‌ها کار سختی نیست.
منبع :بهترين ها
 
خیابان‌های معروف تهران برای خریدخیابان‌های معروف تهران برای خریدخیابان‌های معروف تهران برای خرید


امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 266

مبل 2 ميلياردي برج ميلاد

تاريخ: امروز, : دوشنبه 23 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


مبل ۲ میلیارد تومانی در برج میلاد! + عکس

انتشار عکسی از یک دست میز و صندلی دو میلیاردی در برج میلاد، به سرعت در شبکه‌های اجتماعی پخش شده و با واکنش های مختلفی مواجه شده است، اما واقعا ماجرای این مبلمان گران قیمت چیست؟

 
 

به گزارش مهر، این میز و صندلی پرسروصدا شامل شش صندلی و یک میز است که چندی پیش حدود ۶۶۰هزار دلار یا نزدیک به ۲ میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.

مدیر اجرایی برج میلاد در رابطه با ماجرای این مبل گران قیمت گفت: «این میزوصندلی ها از همان اول برای فروش به این نمایشگاه نیامده و صرفا جهت بازدید در برج قرار گرفته است.»

مجتبی خشایار فرد افزود: «این نمایشگاه توسط اتحادیه صنایع دستی کشور راه اندازی شده و همچنین مبل مورد نظر برای صادرات تولید و فروخته شده است.»

ماجرا از این قرار است که این میزوصندلی های قیمتی، فقط چند روزی میهمان نمایشگاه صنایع دستی برج میلاد بوده و هنر دست «رسول معتمدی» استاد نگارگری خوش ذوق اصفهانی هستند.

این استاد هنرمند اصفهانی پیش از این در گفتگو با یکی از رسانه های داخلی عنوان کرده بود که با همکاری دوست هنرمندش «علی شاه میوه» استاد خاتم کاری این میز و صندلی ها را طراحی کرده است.

این دو هنرمند پیش از این هم با همکاری هم و با تلفیق دو هنر خاتم کاری و نقاشی آثار ماندگاری خلق کرده اند.

اوج هنر این دو استاد در آخرین اثر آن ها خود را نشان می دهد؛ وقتی که این دو با تلفیق هنرهای خاتم، معرق و منبت و به سفارش یک مشتری آمریکایی میز و صندلی معروف را تولید می کنند.

جالب اینجاست که خود مشتری آمریکایی از این دو هنرمند می خواهد که تاریخ ادوار مختلف ایران را روی این میز و صندلی ها طراحی کنند؛ بنابراین ما با میزوصندلی هایی مواجه می شویم که تاریخ ایران را در خود جای داده اند.

هخامنشی، ساسانی، سامانی، سلجوقی، صفوی و پهلوی شش دوره تاریخی است که با علائم مخصوصشان روی این مبلمان طراحی شده اند.

هخامنشیان با نماد تخت جمشید و آخرین دوره تاریخی نیز با نماد میدان آزادی طراحی شده است.

منبع : جام جم آنلاين

آموزش تصويري بافتني جدید

قیمت: 6500 تومان

آموزش تصويري بافتني
آموزش 8 الگوي مختلف بافتني
محصولي ويژه براي هنرمندان
و دختر خانوم هايي جواني كه مي خواهند هميشه تك باشند
كامل ترين و جامع ترين مجموعه آموزش بافتني
10ها شيوه مختلف آموزش بافتني را يكجا ياد بگيريد
با اين محصول فوق العاده فقط در چند دقيقه به يك بافنده حرفه اي تبديل شويد
دوبله فارسي
بدون نياز به هزينه هاي اضافي
به راحتي با كمترين هزينه و در منزل شال گردن ببافيد!
آموزش كاملا تصويري ، گام به گام و بسيار ساده
1 DVD
همراه با كتاب و سي دي
رمز و راز شيك پوشيدن
ISBN:10-23-5096-600-978
شما با اين آموزش :
ديگر نيازي به خريد لباس زمستاني نداريد
همه با ديدن مدل هاي جديد و زيبايتان شگفت زده خواهند شد
و بيش از هر كسي خودتان لذت خواهيد برد
بافتني يك دهه است كه مورد توجه همه قرار گرفته است و ديد بسيار جديدي در زندگي و الگوهاي بافندگي به وجود آورده است .اين آموزش به شما چگونگي بافتن طرح ها و الگوها را نشان مي دهد با اين الگو ها شما مي توانيد هر چيزي را از راه ساده تا حرفه اي را خلق كنيد اين مجموعه براي استفاده تمام سنين تهيه شده است. اگر مبتدي هستيد بهتر است كار را با آموزش هاي پايه اي شروع كنيد.
برخي از خانم ‌ها براي مهماني به سراغ انواع مدل هاي بافتني مي ‌روند. بافتني ها تنوع بسيار زيادي دارد و به سبك ‌هاي گوناگوني به هم‌ بافته مي شود، نمي‌ توان مدل بافت خاصي را توصيه كرد چون هر بافتني به يك چهره مي ‌آيد.شما مي ‌توانيد به سليقه ي خودتان هر نوع لباس يا كلاهي را ببافيد.
بعد از انتخاب مدل مورد نظر خود با آموزشي ساده بافتني خود را
به راحتي ببافيد
در اين مجموعه آموزشي شما را با چندين الگو آشنا مي كنيم و ياد خواهيد گرفت چگونه آنها را خلق كنيد.
1- الگوي سوئيت پي
2- الگوي رديف هاي شبكه اي
3- الگوي ذرتي
4- الگوي جعبه پف كرده
5- الگوي سالاد شاه توت
6- الگوي نخ چهارگره
7-الگوي حلقه هاي پيوند خورده
8-الگوي دانه هاي زمستانه
لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید.
اطلاعات خود را کامل و صحیح وارد نمایید.
کد پستی صحیح خود را وارد نمایید برای ارسال سریع.
از قسمت پیام شما اطلاع دهید که محصول را به چه صورت می خواهید.سفارشی یا پیشتاز
همه با ديدن مدل هاي جديد و زيبايتان شگفت زده خواهند شد
آموزش كاملا تصويري ، گام به گام و بسيار ساده
بدون نياز به هزينه هاي اضافي
10ها شيوه مختلف آموزش بافتني را يكجا ياد بگيريد
محصولي ويژه براي هنرمندان

خرید        سوال از فروشنده



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 329

حجامت یا خون دادن کدام یک برای سلامتی من بهتر است؟

تاريخ: امروز, : یکشنبه 22 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:



تفاوت حجامت با خون دادن:
بی شک اهداء خون امری خدا پسندانه، انسانی و ایثارگرانه بشمار می رود، چرا که با اهدای آن جان انسانهای نیازمند به خون را نجات داده ایم. اما قیاس بین حجامت به عنوان یک روش درمانی و پیشگیری و اهداء خون قیاسی منطقی به نظر نمی رسد زیرا که:
-    در حجامت ابتدا با بادکش، روی جریان خون تغییراتی را ایجاد می کنند و سپس خراشهای ظریف پوستی که زده می شود یک فرایندهایی را در بدن تحریک می کند و مدل خون گیری آن نیز سطحی می باشد ولی در خون دادن یک استرس و شک منفی است که بوسیله یک سوزن، خون در گردش مورد نیاز بدن را خارج می کند. از لحاظ حجم خون خارج شده در حجامت حداکثر 80 سی سی ولی در خون دادن حدود 500 سی سی خون خارج می شود.
-    حجامت باعث کم خونی و هیچ عارضه ای نمی شود.
-    حجامت دارای خواص فوق الذکر می باشد ولی خون دادن تنها یک عمل انسانی و ایثارگرانه می باشد.

-    در حجامت خون کثیف از بدن خارج می گردد ولی در خون دادن خون تمییز و مورد نیاز بدن را اهدا می کنیم.

منبع : سایت حکیم دکتر حسین روازاده



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 270


آیا می دانید پشه ها روز ها کجا زندگی می کنند؟! پشه ها به هنگام روز کجا می روند و چه می کنند؟ در هر ساعت از روزدر جایی از این دنیا، پشه ای در حال نیش زدن یک نفر است. پشه ها آنقدر گوناگون هستند و عادت هایشان آن قدر متفاوت است که به سادگی نمی توان آن ها را دسته بندی کرد یا قانونی برای رفتارشان نوشت.بعضی پشه ها، به ویژه آن هایی که در جنگل ها زندگی می کنند، روزگرد هستند.با این همه بیشتر پشه های آمریکای شمالی شب ها فعالیت می کنند و به دو گروه شب گرد و شفق گرد(گروهی که در ساعت های اولیه بامداد یا غروب فعالیت می کنند) تقسیم می شوند. بیشتر پشه ها تمام جنب و جوش خود را در مدت کوتاهی از روز یا شب، معمولا یک یا دو ساعت متمرکز می کنند.آن ها اگر شبگرد باشند، معمولا در همین زمان، هم غذایشان را می خورند و هم جفت گیری و تخم ریزی می کنند. پشه های ماده شبگرد یا شفق گرد، در حال تبدیل و تغییر لیپید های خون به تخم هایشان باشند و چه فقط منتظر فرا رسیدن زمان مکیدن خون و تهیه انرژی، معمولا در یک جا می مانند و به دور دست ها کوچ نمی کنند. گرچه ممکن است پشه یک یا دوبار برای یافتن شهد و خوراک، به پرواز در آیند اما بین دو نوبتی که خون می مکند، معمولا یک هفته و گاهی بیش از آن فاصله است. اگر شرایط آب و هوایی ثابت بماند، پشه ها دوست ندارند الگو های استراحت روزانه خود را تغیر بدهند.با این همه دکتر چارلز شیفر مدیر آزمایش گاه تحقیق و کنترل پشه در دانشگاه برکلی کالیفرنیا معتقد است تغییر الگو های فعالیتی پشه ها به عوامل بسیاری از جمله عوامل زیر بستگی دارد: 1.نور(بیش تر پشه های شبگرد یا شفق گرد، خوششان نمی آید که در نور مستقیم خورشید پرواز کنند. بر عکس آن ها، بعضی پشه های شبگرد،در صورت تاریک بودن خانه طی روز هم فعالیت می کنند.) 2.رطوبت (بیشتر پشه ها، هنگام پایین بودن رطوبت هوا، تمایل چندانی به فعالیت از خودشان نشان نمی دهند.) 3. دما (پشه ها در هوای گرم هم تمایلی به پرواز نشان نمی دهند) 4.باد.(پشه ها نسبت به باد حساس هستند و در صورتی که سرعت باد بیشت از 16 کیلومتر در ساعت باشد، معمولا پرواز نمی کنند.) پشه های شبگرد در مدت روز کجا پنهان می شوند؟ بسیاری از آن ها هرگز از محل تولد خود دور نمی شوند. خیلی از آن ها توی علف ها و سبزی ها پنهان می شوند. بقیه هم روی درخت ها استراحت می کنند. رنگ بدن آن ها نیز به استتار و مخفی ماندن آن ها از دید دشمنانشان کمک می کند. پشه ی معروف آنوفل در آمریکای شمالی، اغلب دنبال پناهگاه می گردد. برای این پشه خانه ها و انبار ها بهترین پناهگاه است.پشه های شبگرد یا شفق گرد،بسیار مایلند که تا رسیدن روشنایی کافی، روی دیوار خانه ها استراحت کنند. پشه هایی که بیرون از خانه ها زندگی و فعالیت می کنند و نیز بیشتر توی غار ها و روی درخت ها استراحت می کنند. از دکتر شیفر که همه ی این اطلاعات را به ما داده بود پرسیدیم پشه ها در بیست و دو ساعت دگر شبانه روز که فعالیتی ندارند، استراحت می کنند یا می خوابند؟ دکتر شیفر گفت که هیچ کس به درستی نمی داند و همواره بر روی این موضوع تحقیق می شود. شه‌ها جزو خـانـواده حشـرات دوبــال به نام كوليسيده CULICIDAE مي‌باشند. آنوفل ها، كولكس(پشه معمولي) و آئدس ها از دسته هاي مهم پشه‌ها هستند. بيش از 2800 گونه پشه در سراسر جهان وجود دارد. سرعت بال زدن پشه‌ها 500 تا 600 بار در ثانيه مي‌باشد. وزن يك پشه 2 تا 2.5 ميلي گرم است. سرعت پرواز پشه‌ها 1.6 تا 2.4 كيلومتر در ساعت است. بدن پشه‌ها از سه قسمت سر، سينه و شكم تشكيل يافته است. پشه‌ها 6 پاي بند بند دارند و يك خرطوم(نيش). پشه ماده معمولا بزرگتر از پشه نر مي‌باشد. خرطوم پشه ماده طويل تر بوده و مناسب مكيدن خون است. شاخك هاي پشه نر پر پشت و پر مو بوده اما شاخك هاي پشه ماده نخ مانند و داراي چند موي اندك است. طول عمر پشه نر در حدود يك هفته و پشه ماده 7 تا 100 روز مي‌باشد. پشه‌ها جانوراني خونسرد مي‌باشند بنابراين پشه‌هاي ماده قادرند در فصول سرد سال به خواب زمستاني فرو روند. حتي تا 6 ماه. شكارچيان طبيعي پشه‌ها شامل خفاشها، پرندگان، عنكبوت ها، سخت پوستان از جمله خرچنگها، ماهيها و سنجاقك ها ميباشند. پشه‌هاي نر و ماده براي تامين انرژي پرواز از شهد گلها و گياهان تغذيه ميكنند. پشه‌هاي نر هيچگاه از خون تغذيه نميكنند و نيش نمي زنند. پشه‌هاي ماده به خون نياز دارند اما نه براي تامين انرژي. پشه‌هاي ماده براي توليد و نمو تخم هاي خود نياز به پروتئين موجود در خون دارد. همه گونه هاي پشه انسان را نمي گزند، برخي از پشه‌هاي ماده، پستانداران، برخي پرندگان، برخي اسب ها، برخي لاك پشتها و يا حتي قورباغه ها را به انسان ترجيح ميدهند. خرطوم و نيش پشه ماده از دو كانال مجزا تشكيل يافته، يك مجراي بزاقي و ك مجرا براي مكيدن خون. علت اينكه نيش پشه درد ندارد اين است كه نيش پشه بسيار دندانه دار بوده و با سوزن آمپول كه سطحي هموار دارد متفاوت است. دندانه دار بودن نيش پشه سبب ميگردد تا تعداد نقاط تماس آن با پوست بدن به حداقل رسيده و اعصاب حسي كمتري تحريك گردند. پشه ماده هنگام مكيدن خون از طريق بزاق خود يك ماده ضد انعقاد كننده خون ترشح مي كند تا خون حين مكيدن لخته نگردد. پروتئين بزاق پشه موجب تحريك سيستم ايمني بدن ميگردد. خارش، تورم و قرمزي محل گزش به همين خاطر پديد مي آيد. پشه ماده در هر بار گزش 5 ميكرو ليتر خون مي مكد(يك ميكرو ليتر معادل يك ميليونم ليتر است). پشه ماده در هر بار گزش بيش از 2 برابر وزن خود خون مي مكد. چنانچه گيرنده هاي شكم پشه ماده غير فعال گردند، پشه آنقدر خون مي مكد تا عملا منفجر شود. پشه ماده از طريق حسگرهاي بويايي، حس بينايي و گيرنده هاي گرمايي هدف خود را شناسايي ميكند. گيرنده هاي گرمايي پشه پرتوهاي مادون قرمز ساطع شده از اجسام گرم را حس ميكنند. در حدود 100 تركيب فرار از بازدم و 400 تركيب شيميايي از پوست انسان متصاعد ميشود كه پشه‌ها قادر به شناسايي آنها هستند. مهمترين اين مواد دي اكسيد كربن بازدم و اسيد لاكتيك عرق ميباشند. بنابراين پس از فعاليت بدني كه توليد اين مواد افزايش مي يابند شناسايي شما براي پشه‌ها آسانتر ميگردد. مصرف غذاهاي غني از پتاسيم(مثل موز) و نمك نيز توليد اسيد لاكتيك را افزايش ميدهد. اسيد اوريك، فنول و آمونياك نيز در رده هاي بعدي قرار دارند. هنگامي كه شما از حركت باز مي ايستيد(هنگام خواب) غلظت دي اكسيد كربن در اطراف شما افزايش مي يابد و پشه‌ها آسانتر شما را رديابي خواهند كرد. رطوبت، رنگ و تحرك در شما نيز در جلب پشه‌ها تاثير گذار است. پشه‌ها به رنگ آبي علاقه مند ميباشند. پوشيدن لباسهاي تيره و مشكي با جذب بيشتر نور و انرژي گرمايي، پشه‌ها را بيشتر به سوي شما جلب ميكند، برعكس لباسهاي روشن. هنگامي كه شما حركت ميكنيد پشه‌ها مطمئن مي گردند شما زنده هستيد بنابراين جذب شما ميشوند. هر قدر كه لباس تن شما با پس زمينه شما كنتراست بيشتري داشته باشد شناسايي شما توسط پشه‌ها آسانتر است. برخي شامپوها، صابونهاي معطر، عطر و اودكلن بوي طبيعي بدن شما را پوشانده و برخي آن را تشديد ميكند(مثل رايحه ميوه‌اي و عطر گلها). پشه ماده قادر است از فاصله 30 متري بوي شما را حس كند. پشه‌ها تنها از فاصله 10 متري قادرند شما را ببينند اما باز هم نميتوانند ميان شما و يك بشكه 220 ليتري و يا يك كنده درخت تمايز قائل شوند. از فاصله 3 متري گيرنده هاي بسيار حساس گرمايي كه روي شاخك ها واقع هستند دست بكار ميشوند تا خون را در سطح پوست شناسايي كنند. هنگامي كه رطوبت محيط بالا باشد دامنه عملكرد اين گيرنده ها تا 3 برابر حد معمول افزايش مي يابد. ريسك گزيدگي توسط پشه در مردان بيشتر از زنان، در بزرگسالان بيشتر از خردسالان و در افراد چاق و تنومند بيشتر از افراد لاغر مي‌باشد(البته اگر تنها عامل دي اكسيد كربن را به حساب آوريم). افرادي كه گروه خوني شان O است بيشتر گزيده ميشوند. فعاليت پشه‌ها در دماي 26 درجه سانتي گراد به حداكثر خود رسيده و پشه‌ها در دماي پايين تر از 10 درجه سانتي گراد غير فعال ميگردند. پشه‌ها در آب و هوا و مناطق گرمسير در تمام طول سال فعال ميباشند. همچنين جمعيت پشه‌ها در طول مناطق ساحلي بيش از نقاط ديگر است. سالانه 3-2 ميليون نفر در سراسر جهان توسط گزش پشه‌ها جان خود را از دست ميدهند. پشه‌ها ناقلين بيماريهاي مالاريا (توسط پشه آنوفل)، تب زرد، تب هموراژيك دنگ، ورم مغزي (آنسفاليت) وتب نيل غربي ميباشند. ويروس HIV عامل بيماري ايدز نميتواند توسط پشه‌ها انتقال يابد. چرا كه اين ويروس در بدن پشه‌ها مانند غذا هضم ميگردد. همچنين ويروس HIV در گزش پشه به مقداري نيست كه قادر باشد HIV را سرايت دهد. براي انتقال ويروس HIV از يك فرد آلوده به يك فرد سالم به 10 ميليون پشه ماده نياز است كه همزمان فرد آلوده را نيش زده و متعاقب آن فرد سالم را نيش بزنند. تمام پشه‌ها به آب نياز دارند تا چرخه زندگي آنها تكميل گردد. چرخه زندگي پشه‌ها داراي دگرديسي كامل بوده و شامل چهار مرحله: تخم ، لارو، شفيره و پشه بالغ مي‌باشد. اين چرخه ظرف 20 تا30 روز كامل ميگردد. پشه‌هاي ماده درهر بار تخم گذاري 100 تا 400 تخم مي گذارند.و يك پشه ماده قادر است پيش از آنكه بميرد 1000 تا 3000 تخم بگذارد. پشه ماده در چند مرحله تخمريزي فقط يكبار با پشه نر جفت گيري ميكند. يعني پس اينكه يك بار تخم گذاري كرد ديگر نياز ندارد با پشه نر جفت گيري كند و تنها به يك وعده خون ديگر نياز دارد تا مجددا تخم گذاري كند. پشه ماده هر 3 روز در ميان ميتواند تخمريزي كند. تخمهاي پشه ماده ابتدا سفيد رنگ بوده اما پس از 24 ساعت رنگشان به قهوه اي تيره و سياه متمايل ميگردد. پشه ماده تخم خود را معمولا روي سطح آب راكد ميگذارد. اما ممكن است روي گل و لاي و يا هر چيزي كه در مسير آب باشد تخمريزي كند. اندازه هر تخم 0.5 ميلي متر است. تخم ها 3-2 روز طول ميكشد تا به لارو تبديل گردند. لارو پشه از طريق يك مجراي ريز كه به سطح آب مي آيد تنفس ميكند. لاروها از جلبكها، ميكروارگانيزمها و ذرات ارگانيك موجود در آب تغذيه ميكنند. در برخي از گونه هاي پشه، لاروها از يكديگر نيز تغذيه ميكنند. لاروها قادرند آب آلوده راكاملا فيلتر و تصفيه كنند. لاروها چهار مرتبه پوست اندازي ميكنند تا به شفيره تبديل گردند. لاروها يك تا دو سانتي متر طول دارند. لاروها پس از گذشت يك تا دو هفته به شفيره تبديل ميشوند. شفيره پشه تغذيه ندارد اما تحرك داشته و توسط دو مجراي شاخ مانند بنام سيفون تنفس ميكند. لارو و شفيره پشه كاملا آبزي هستند اما پشه بالغ در خشكي زندگي ميكند. شفيره پس از 3 روز به پشه كامل مبدل ميشود. پشه بالغ پس از خارج شدن از پيله صبر ميكند تا بدن وبالهايش كاملا خشك گردد تا بتواند پرواز كند. پشه‌هاي ماده و نر پس از 5-3 روز جفت گيري ميكنند. پشه نر پس از جفت گيري مدت زيادي زنده نمي ماند. پشه‌ها در طي روز در محل هاي خنك، تاريك، مرطوب و محفوظ به استراحت مي پردازند. به ويژه در ميان پوشش گياهي. و در عصر و غروب آفتاب براي تغذيه خارج ميشوند. هر مكان و يا شيئي كه آب را در خود نگه دارد و باعث تجمع آب گردد، محل مناسبي براي تخمريزي پشه‌هاست. محل هاي تخمريزي پشه‌ها ميتواند: جوي آب، گلدانها، زير گلدانيها، حفره درختان، سيني زير كولر، جعبه كارتن، كف شور و چاهك ها، فلاش تانك توالت، سيفون گلويي زير دستشويي، قوطي كنسرو، بشكه، حوضچه، استخر، گودالها، باتلاق ها، آب انبارها، تايرهاي مستعمل، ناودان ها و غيره باشد. روشهاي كنترل پشه‌ها: 1- حذف و يا كاهش محل هاي توليد مثل و تخمريزي. 2- استفاده از شكارچيان طبيعي پشه‌ها. 3- نابود كردن پشه‌ها در مرحله لارو و يا بلوغ. براي نابود ساختن لارو پشه‌ها ميتوان از حشره كشهاي ويژه استفاده كرد.ريختن روغن در محل تخمريزي روي سطح آب لاروها را مي‌كشد چراكه ديگر لاروها قادر به تنفس نمي باشند.استفاده از ماهي ها در حوضچه ها نيز بسيار موثر است. ساير اقدامات: 1- آب گلدانها را يك روز در ميان عوض كنيد. اجازه ندهيد در زير گلدانيها آب جمع شود. 2- هر شيئي كه بيرون از منزل شما قابليت نگه داشتن آب را داراست، جمع آوري كنيد مثل: كارتن ها، بطريها، جعبه، قوطي كنسرو، تايرهاي مستعمل و غيره. نشتي هاي شيرهاي آب را شناسايي كرده وآن ها را تعمير كنيد. ظرف غذاي حيوانات خانگي را نيز هر روز عوض كنيد. 3- گودالهاي زمين و حفره هاي درختان را با خاك و يا ملات پر كنيد. 4- شيروانيها را وارسي كنيد و از مسدود نبودن آنها اطمينان حاصل كنيد. 5- هر جايي كه آب جمع ميشود و راكد ميماند را حذف و يا تميز كنيد. 6- روي قايق، سطل، بشكه ها، مخازن آب، تشتها را كاملا بپوشانيد و يا آنها را وارونه قرار دهيد. 7- آب استخر را يا كاملا تخليه كنيد و يا آب آن را با استفاده از كلر و تصفيه كننده ها كاملا تميز نگه داريد . 8- حوضچه ها را از ماهي پر كنيد تا لارو پشه‌ها را بخورند. 9- نصب توري بر روي پنجره ها و درها بسيار موثر است. 10- از پوشيدن لباسهاي تيره و آبي رنگ خودداري كنيد. 11- هنگام خروج از منزل پيراهن آستين بلند و شلوار بلند بپوشيد. 12- درون چاهك وكف شور ها روغن بريزيد. 13- كاشتن گلهاي هميشه بهار وشمعداني در باغچه خانه در دور كردن پشه‌ها موثر است. 14- چمن ها را كوتاه نگه داشته و علف هاي هرز را بچينيد. بوته ها و شاخ وبرگ هاي اضافي گياهان اطراف منزلتان را هرس كنيد. 15- ماليدن مخلوط روغن زيتون و وانيل ويا روغن اوكاليپتوس و يا نعناع به عنوان يك دفع كننده طبيعي پشه‌ها عمل خواهد كرد. نكته:نسيم ملايم باعث ميشود پشه‌ها نتوانند رد دي اكسيد كربن بازدم شما را بگيرند بنابراين روشن كردن كولر ويا پنكه احتمال گزش پشه‌ها را بسيار كاهش ميدهد.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 8

بازديد : 8482

1000ضرب المثل زيبا!

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 18 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


مجموعه اي زيبا و كامل از ضرب المثل هايي جالب و كمياب

خود گوئي و خود خندي؟ عجب مرد هنر مندي!
سيمرغ دگر است و سي مرغ دگر.
دنيايش مثل آخرت يزيد است!
دنده را شتر شکست، تاوانش را خر داد!
...

براي خواندن همه ضرب المثالها روي ادامه كليك كنيد



 

 

سيمرغ دگر است و سي مرغ دگر.

سيبي که بالا ميرود تا پائين بياد هزار تا  چرخ مي خورد!

سيلي نقد به از حلواي نسيه!

سيم (نقره) بخيل وقتي از خاک در مي آيد که (خودش) در خاک باشد.

سيب سرخ براي دست چلاق خوب است؟!

سيب مرا خوردي تا قيامت ابريشم پس بده!

سهره (سيره) رنگ کرده را جاي بلبل مي فروشد!

سيب، خيلي دور از درختش نمي افتد.

سوسکه از ديوار بالا مي رفت، مادرش مي گفت: قربون دست و پاي بلورينت!

سود و زيان، خواهر و برادرند.

 

روزگار، آينه را محتاج خاکستر کند!

رفتم شهر کورها  ديدم همه کورند، من هم کور شدم!

رنگم را ببين و حالم را نپرس!

روبرو خاله و پشت سر چاله!

روده بزرگه روده کوچيکه را خورد!

رفت به نان برسد به جان رسيد!

رفتم ثواب کنم  کباب شدم!

رستم است و يکدست اسلحه!

رسيده بود بلايي ولي به خير گذشت                «نريخت دُرد مي و محتسب ز دير گذشت...» (آصفي هروي)

رطب خورده منع رطب چون کند!

راه دويده ، کفش دريده!

رخت دو جاري را در يک طشت نمي شود شست!

راستي کن که راستان رستند.

راه دزد زده تا چهل روز امن است

 

 

در زير اين گنبد آبنوسي، يکجا عزاست يکجا عروسي!

درس اديب گر بود زمزمه محبتي                جمعه به مکتب آورد طفل گريزپاي را

درزي در کوزه افتاد!

در زمستان يه جُل بهتر از يه دسته گل است!

جُل: روانداز

در دنيا يک خوبي مي ماند و يک بدي!

در ديزي بازه، حياي گربه کجا رفته!

در زمستان، الو، به از پلو!

در دنيا هميشه به يک پاشنه نمي چرخد!

درد، کوه کوه مياد، مومو مي ره!

در دروازه را مي شه بست، اما در دهن مردم را نمي شه بست!

 

دوري و دوستي!

دو تا در را پهلوي هم مي گذارند، براي اين که به درد هم برسند!

دود از کنده بلند مي شود!

دنيايش مثل آخرت يزيد است!

دنيا محل گذر است!

دنيا را آب ببرد او را خواب مي برد!

دنيا را هر طور بگيري همانطور مي گذره!

دنيا جاي آزمايش است، نه جاي آسايش!

دنيا، دار مکافاته!

دنده را شتر شکست، تاوانش را خر داد!

 

خدا را بنده نيست!

خدا روزي  رسان است، اما حرکتي هم مي خواهد!

خدا به آدم گدا، نه عزا بده نه عروسي!

خدا برف را به اندازه بام مي دهد!

خانه ي همسايه آش مي پزند، به من چه ؟!

خاموشي از کلام بيهوده به.

خانه ي دوستان بروب و در دشمنان را مکوب!

خانه نشيني بي بي از بي چادريست!

خانه اگر پراز دشمن باشد بهتر است تا خالي باشد!

خانه ي خرس و باديه مس ؟

خانه اي را که دو کدبانوست، خاک تا زانوست!

خر را جايي مي بندند که صاحب خر راضي باشه!

خر، خسته – صاحب خر، ناراضي!

خرج که از کيسه مهمان بود                          حاتم طايي شدن آسان بود!

خر بيار و باقالي بار کن!

خربزه که خوردي بايد پاي لرزش هم بشيني!

خربزه مي خواهي يا هندوانه: هر دو دانه!

خر ِ باربر، به که شير مردم دَر!

خربزه ي شيرين مال شغاله!

خر است و يک کيله جو!

خدا عقلي به تو بدهد، پولي به من!

خود گوئي و خود خندي؟ عجب مرد هنر مندي!

خودت را خسته ببين، رفيقت را مرده!

خودش رو نمي تونه نگهداره، چطور منو نگه مي داره ؟

خواستن، توانستن است.

خواهي نشوي رسوا، همرنگ جماعت شو!

خواهي که به کس دل ندهي، ديده ببند.

خنده کردن دل خوش مي خواهد و گريه کردن سر و چشم!

خواب بامداد بازمي دارد آدمي را از روزي.

خوشبخت آن که خورد و کِشت، بدبخت آنکه مرد و هِشت؟!

خواب پاسبان، چراغ دزده!

 

دختر تنبل، مادر کدبانو را دوست دارد!

دانه ي فلفل سياه و خال مهرويان سياه                          هر دو جانسوزند اما اين کجا و آن کجا!

دانايي ، توانايي است

دانستن را کار بستن بايد.

دانا داند و پرسد، نادان نداند و نپرسد!

دانا گوشت مي خورد، نادان چغندر!

داري طرب کن، نداري طلب کن!

داشتم داشتم حساب نيست، دارم دارم حساب است!

دادن به ديوانگي، گرفتن به عاقلي!

دارندگي است و برازندگي!

 

 

دو صد من استخوان بايد که صد من بار بردارد!

دوغ خانگي ترش است!

دوستي دوستي از سرت مي کنند پوستي ؟!

دو صد گفته چو نيم کردار نيست!

دوست همه کس، دوست هيچکس نيست!

دوستي بدوستي در، جو بيار زردآلو ببر!

دوست آنست که بگرياند، دشمن آنست که بخنداند!

دوست خوب، در روز بد شناخته شود.

دود، روزنه خودشو پيدا مي کنه!

دودکش آتش نمي گيرد، مگر از داخل.

 

خورشيد چه سود آنرا کو راهبري نيست.

خورشيد را به گِل نتوان اندود.

خوشا چاهي که آب از خود بر آرد!

خودستايي جان من! برهان ناداني بود.

خوشا به حال کساني که مردند و آواز تو را نشنيدند!

خوردن خوبي دارد، پس دادن بدي!

خوردن از براي زيستن است، نه زيستن از براي خوردن.

خودم کردم که لعنت بر خودم باد!

خود کرده را تدبير نيست.

خودشناسي، خدا شناسي است.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 164

12 روش تشخیص الماس اصل از بدل

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 18 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


 

12 روش تشخیص الماس اصل از بدل

 

1-     درخواست گواهی نامه: گواهی نامه صادر شده توسط مؤسسه معتبر یا یک ارزیاب مستقل که وابسته به یک سازمان حرفه‌ای است. این خصوصاً برای حالتی که شما سنگی را خریداری کنید بدون آن که آن را ببینید، مثلاً از اینترنت، مناسب می‌باشد. یک گواهی نامه، نظر فردی است که ممکن است سال‌ها تجربه در این زمینه داشته باشد و ممکن است تجربه هم نداشته باشد! اما بهترین کار این است که شما شخصاً از اصالت چیزی که می‎خرید مطلع شوید.

2-     نگاه کردن از درون آن: الماس‌ها دارای "شاخص انکساری" بالایی هستند (به این معنی که آن‌ها نوری را که از طریق آن‌ها می‌گذرد، به شدت منحرف می‌کنند). شیشه و کوارتز از شاخص انکساری کمتری برخوردار می‌باشند، به این معنی که آن‌ها درخشش کمتری دارند، زیرا نور را کمتر منحرف می‌کنند، حتی در صورتی که برش‌های خوبی هم خورده باشند (زیرا شاخص انکساری یک ویژگی فیزیکی ذاتی است که به هیچ طریقی توسط یک برش خوب تغییر نمی‌کند، مگر آن که به زبان فنی، برش باعث ایجاد یک کشش دائمی بر روی شبکه کریستالی گردد).  

  • اگر سنگ بر روی جواهر نصب نشده باشد، قسمت تاج آن را بر روی نوشته‌های روزنامه قرار دهید. اگر شما توانستید مطالب را از درون سنگ بخوانید یا حتی لکه‌های سیاه و سفید کج و معوج را دیدید، احتمال دارد که سنگ شما الماس نباشد. (مگر آن که برش آن نامناسب باشد، در این صورت نوشته‌های روزنامه از طریق یک الماس واقعی نیز قابل رؤیت می‌باشد.)
  • اگر سنگ هر نشانه‌ای از انکسار مضاعف نشان دهد، ممکن است مویزانیت (سیلیکون کاربید) باشد. مویزانیت سنگ قیمتی‌ست که خیلی شبیه الماس است و حتی جواهرسازها هم به سختی آن را تشخیص می‌دهند.

3-   مشاهده انعکاس‌ها: انعکاس‌های یک الماس واقعی معمولاً در سایه‌های مختلف خاکستری ظاهر می‌شود. اگر شما انعکاس‌های رنگین کمانی دیدید، شما یک الماس با کیفیت پایین یا تقلبی خریده‌اید.  

4-    آزمون مه: سنگ را جلوی دهان خود قرار دهید و به آن ها کنید. اگر سنگ برای دو ثانیه مه آلود باقی ماند، احتمالاً تقلبی است. یک الماس واقعی حرارت را بلافاصله پخش می‌کند و به سرعت از بخار پاک می‌شود، یا اگر کمی کثیف ماند باز هم سریع‌تر از یک الماس تقلبی شفاف می‌شود. همزمان به یک الماس که می‌دانید واقعی است و الماسی که مشکوک به تقلبی بودن هستید، ها کنید. شما می‌توانید ببینید که چگونه سنگ واقعی شفاف می‌شود، در حالی که سنگ تقلبی چگونه مه خود را از دست می‌دهد، علاوه بر آن، اگر شما بر روی آن‌ها به تناوب ها کنید، شاهد جمع شدن مه بر روی سنگ تقلبی می‌شوید و مه آن با هر ها بیشتر می‌شود در حالی که سنگ واقعی هنوز تمییز و شفاف باقی مانده است.

5-    از یک ذره بین جواهرسازی برای بررسی الماس استفاده کنید: الماس‌های استخراج شده معمولاً دارای عیوب یا آخال‌های کوچک هستند که از این طریق قابل مشاهده می‌باشند. مکعب زیرکون این عیوب را ندارد. همچنین الماس‌های تولید شده به روش آزمایشگاهی (که ممکن است تمام آزمون‌های دیگر را گذارنده باشند) معمولاً این عیوب را ندارند.       

6-    نوع نصب و سوار کردن را بررسی نمائید: یک الماس واقعی احتمالاً بر روی یک فلز ارزان نصب نمی‌شود. چاپ درون جواهر، نشان‌گر طلا یا پلاتینیوم واقعی (10K, 14K, 18K, 585, 750, 900, 950, PT, Plat) نشانه‌های خوبی در این زمینه هستند.

7-    نگاهی به نمای پایین: لوح یا تاج سنگ را برعکس زیر یک میکروسکوپ قرار دهید. اگر شما در حالی که سنگ را تکان می‌دهید، فقط یک تشعشع نارنجی می‌بینید، سنگ شما تقلبی است.

8-   خرید یک تستر ترکیبی مویزانیت/الماس: این دستگاه به راحتی به شما نشان خواهد داد که الماس شما واقعی است یا بدلی.   

9-    وزن کردن سنگ: مکعب زیرکون در شکل و سایز یکسان، حدود 55 درصد سنگین‌تر از الماس می‌باشد. از یک مقیاس یک قیراطی یا یک گرمی برای مقایسه سنگ برای پاسخ به واقعی بودن سنگ استفاده نمایید.

10-  سنگ را زیر اشعه ماوراء بنفش قرار دهید: بسیاری (اما نه همه) الماس‌ها نمایش فلورسانس آبی زیر نور ماوراء بنفش نشان می‌دهند. پس حضور رنگ آبی متوسط تا آبی پر رنگ تأییدکننده واقعی بودن الماس است. البته فقدان رنگ آبی به معنای تقلبی بودن الماس نیست؛ بلکه می‎تواند بعضاً به معنای الماسی با کیفیت بهتر هم باشد. اگر شما زیر نور فرابنفش فلورسانس سبز بسیار جزئی، زرد یا خاکستری دیدید، احتمالاً سنگ‌تان مویزانیت است.    

11-  امتحان کردن با یک گرماسنج: سنگ‌های واقعی گرما را به سرعت پراکنده می‌کند و آن‌ها با گرماسنج، گرم نمی‌شوند. این کار حدود 30 ثانیه طول می‌کشد و به سنگ آسیبی نمی‌رساند.

12- قرار دادن زیر اشعه ایکس: الماس‌های واقعی زیر اشعه ایکس دیده نمی‌شوند. در حالی که شیشه، مکعب زیرکون و کریستال‌ها تا حدی کیفیت radiopaque دارند، الماس‌ها radiolucent هستند.

 

نکات:

  • الماس را داخل یک لیوان آب بیاندازید، شما می‌توانید یک الماس واقعی را در آب ببینید. اگر نتوانستید سنگ را ببینید، احتمالاً کوارتز یا شیشه است.
  • با یک فندک الماس را به مدت 30 ثانیه گرم کنید و آن را مستقیماً در آب سرد قرار دهید. اگر شیشه باشد از درون خرد می‌شود، اما اگر الماس باشد، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.
  • بسیاری از الماس‌های جعلی نمی‌توانند بر روی یک کاغذ سنباده خراش ایجاد کنند.
  • الماس‌ها می‌توانند شیشه را خراش دهند، اما بسیاری از سنگ‌های بدلی نیز می‌توانند شیشه را خراش دهند.    

هشدار

  • برخی از الماس‌ها، تولید شده در آزمایشگاه یا مصنوعی هستند، اما مانند یک الماس واقعی هستند. آن‌ها قیمتی کمتر از الماس استخراج شده دارند، اما عمدتاً از لحاظ شیمیایی شبیه الماس‌های طبیعی هستند. اظهار نظر در خصوص تفاوت بین یک الماس طبیعی و یک الماس سنتتیک خارج از این مقاله است و بهتر است توسط یک متخصص مشخص شود.
  • هیچ راهی وجود ندارد که صد در صد اطمینان حاصل کرد که یک الماس واقعی باشد، مگر آن که یک گواهی نامه معتبر برای آن صادر شده باشد.
  • الماس را با چیزی خراش ندهید. اگر واقعی باشد، نمی‌توانید آن را خراش دهید، اما ممکن است روی آن رد باقی بگذارید یا آن را بشکنید، زیرا الماس‌ها محکم هستند اما در عین حال شکننده نیز می‌باشند. از طرف دیگر در صورتی که سنگ شما الماس واقعی هم نباشد با خراش دادن آن، جواهری را که شبیه یک الماس است را از بین می‌برید.


امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 204

آموزش گرفتن عکس سلفی

تاريخ: امروز, : چهارشنبه 18 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


آموزش گرفتن عکس سلفی

 

گرفتن یک سلفی خوب قوانینی دارد،که رعایت این نکات برای بهتر دیده شدن عکس شما نزد دوستانتان بی تاثیر نیست.

عکس سلفی"Selfie" یا "عکس از خود" که به "عکاسی پرتره از خود" نیز معروف است،معمولاً توسط دوربین عکاسی یا دوربین موبایل توسط خود شخص گرفته می‌شود که این روزها تب آن به همه سرایت کرده است.

 

گرفتن یک سلفی خوب قوانینی دارد. این که دوربین را مستقیم جلوی صورت تان بگیرید و دکمه آن را فشار دهید، کافی نیست. اگر می خواهید دوستانتان از تماشای عکس های شما لذت ببرند، این نکات را رعایت کنید:

 

1.بهترین زاویه را پیدا کنید
هنگام گرفتن سلفی،زاویه های مختلف صورتتان را امتحان کنید.به عنوان مثال اگر کمی سرتان را به سمت چپ یا راست بچرخانید، عکس از حالت تخت بیرون می آید.حتی می توانید کمی دوربین را بالاتر از سرتان نگه دارید تا چشم هایتان برزگ تر و بینی تان کوچک تر نشان دهد.

 

2. خریدتان را با دیگران به اشتراک بگذارید
شما حتی می توانید از طریق سلفی، چیز جدیدی را که خریده اید،از گوشواره گرفته تا مواد غذایی که اخیرا به آن علاقمند شده اید، با دیگران به اشتراک بگذارید. فقط لبخند را فراموش نکنید، هیچ کس چهره عبوس شما را دوست ندارد.

 

3. روی یک چیز خاص تمرکز کنید
اگر می خواهید تصویری Close Up از چهره خود بگیرید، روی یک بخش از صورتتان تمرکز کنید.

 

4. حالات مختلف چهره تان را به نمایش بگذارید
مجموعه عکسی از حالات مختلف چهره تان تهیه کنید،آنها را در کنار هم بچینید سپس منتشر کنید.شاید عکس خندان شما به تنهایی جذاب باشد اما هنگامی که در کنار عکس های دیگر با حالات مختلف منتشر می شود،جذاب تر خواهد بود.

 

5. گاهی خود واقعی تان باشید
شما همیشه عکس هایی از خودتان، همان شکلی که دیگران شما را می بینند، منتشر می کنید، اما خوب است گاهی از چهره بدون آرایش خود، مثلا زمانی که از خواب بیدار می شوید، عکس بگیرید تا دیگران هم با «چهره واقعی» شما آشنا شوند.

 

6. پاهای تان را سوژه قرار دهید
اگر می خواهید کفش های جدیدتان را به دیگران نشان دهید، دوربین را به سمت پاهایتان بچرخانید. کادر را طوری تنظیم کنید که انتهای دوربین روی ران هایتان قرار گیرد.

 

عکس های سلفی, حالات رایج سلفی ها

بهترین سلفی ها در پس زمینه ای زیبا گرفته می شوند.

 

7. مدل های رایج را امتحان کنید
حتما با دیدن عکس های دیگران،بعضی از حالات رایج سلفی ها را شناخته اید.شما هم می توانید از آن مدل ها الگو برداری کنید اما در گذاشتن تگ هایتان کمی دقت کنید.

 

8. به نور توجه کنید
نور در عکس برداری نقش مهمی دارد و سلفی نیز از آن مستثنی نیست. از گرفتن سلفی در مکان های تاریک یا زیر نور فلورسنت خودداری کنید و به جای آن به پنجره نزدیک شوید.دقت کنید که منبع نور مقابل صورتتان باشد. تا حد امکان از فلش زدن بپرهیزید.

 

9. از دوربین پشتی گوشی استفاده کنید
بسیاری از گوشی ها دو دوربین دارند. یک در پشت و دیگری در جلو. سعی کنید از دوربین پشتی که وضوح بیشتری دارد، استفاده کنید. اگر چه چرخاندن آن و ندیدن چهره خود هنگام گرفتن عکس کمی سخت است، اما به کیفیت آن می ارزد.

 

10. تا جایی که می توانید برای گرفتن سلفی از آینه استفاده نکنید
همان طور که می دانید آینه عکس شما را وارونه می کند و گوشی را نیز در عکس نشان می دهد. بنابراین تنها در مواقعی که می خواهید تمام قد عکس بگیرید، از آینه استفاده کنید.

 

11. به پس زمینه عکس دقت کنید
بهترین سلفی ها در پس زمینه ای زیبا گرفته می شوند. بنابراین چه در خانه یا خارج آن، قبل از گرفتن عکس به دنبال بهترین منظره بگردید سپس مقابل او بایستید و عکس بگیرید. همیشه بهترین پس زمینه، طبیعیت است. در بهار شکوفه های درختان، در پاییز برگ های رنگارنگ و زمستان برف و یخ بهترین انتخاب است. اگر هم در خانه به سر می برید، اول از تمیزی آن اطمینان حاصل کنید. اگر به مطالعه علاقه دارید، کتابخانه پس زمینه مناسبی است یا حتی می توانید تابلویی از ستاره محبوب تان را انتخاب کنید.

 

12. مراقب عکس خراب کن ها باشید

قبل از گرفتن عکس سلفی نگاهی به اطرافتان بیاندازید زیرا ممکن است هنگام گرفتن عکس ناگهان کودکی در حال فریاد از پشت شما رد شود و عکس تان را خراب کند.

 

13. عکس های دسته جمعی بگیرید
سلفی گرفتن یک قانون دارد: شما خودتان باید در عکس باشید، اما قانون دیگری وجود ندارد. بنابراین می توانید افراد دیگری مانند دوست، خواهر، برادر یا حیوان خانگی تان را هم در تصویر راه دهید.

 

14. عکس تان را ادیت کنید
کمی خلاقیت به خرج دهید و قبل از آپلود عکس، آن را ادیت کنید. مثلا قسمتی از پس زمینه را بردارید، اندازه و رنگ آن را تغییر دهید، قابی مناسب برایش پیدا کنید و شکل های مختلف را به آن اضافه کنید.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 197

آكواريومي كه نهنگ و كوسه دارد!+عكس

تاريخ: امروز, : سه شنبه 17 شهریور 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


آکواریوم جورجیا از جاذبه های توریستی کشور آتلانتا به حساب می آید.این آکواریوم به همراه 30 میلیون لیتر آب تازه دریا در رده ی بزرگترین آکواریوم جهان قرار گرفته و در مرکز شهر آتلانتا قرار دارد.آکواریوم جورجیا به دلیل دنیای شگفت انگیز جانوران آبزی به یکی از معروفترین مراکز جهان تبدیل شده است.


در ماه می 2007 پنج میلیون نفر از این آکواریوم بازدید کردند.آکواریوم جورجیا حیوانات نادری را که تنها در چند آکواریومجهان وجود دارند به نمایش می گذارد.

 

این آکواریوم از پنج گالری تشکیل شده است که نام آن ها گالری جورجیا،گالری رودخانه،گالری آب های سرد،گالری اقیانوس و گالری استوایی می باشد.یکی از جاذبه های این آکواریوم تونل 30 متری گالری اقیانوس است.


در سال 2008 مسئولان این آکواریم طرحی را به نام "شنا با غول های زیر آب" اجرا کردند که در آن در هر نوبت 8 نفر می توانستند به کمک غواصان خبره با نهنگ ها و کوسه های عظیم الجثه شنا کنند.

 

باید گفت درآمد سالیانه این آکواریم 250 میلیون دلار است.

 

بزرگترین آکواریوم جهان در شهر آتلانتا

 

 

بزرگترین آکواریوم جهان در شهر آتلانتا

 

 

بزرگترین آکواریوم جهان در شهر آتلانتا

 

 

بزرگترین آکواریوم جهان در شهر آتلانتا

 

 

بزرگترین آکواریوم جهان در شهر آتلانتا

 

 

بزرگترین آکواریوم جهان در شهر آتلانتا

Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎Image result for ‫آکواریوم جورجیا‬‎ 



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 2

بازديد : 334

جاذبه های گردشگری استان گیلان – دژ قلعه رودخان

تاريخ: امروز, : شنبه 24 مرداد 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


دژ قلعه رودخان یا قلعه حسامی نام قلعه ای تاریخی در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر فومندر استان گیلاناست. برخی از کارشناسان، ساخت قلعهرا در دوران ساسانیان و مقارن با حمله عرب ها به ایران دانسته اند. این قلعه با ۲/۶ هکتار مساحت بر فراز ارتفاعات روستای رودخان قرار دارد. دیوار قلعه ۱۵۰۰ متر طول دارد و در آن ۶۵ برج و بارو قرار گرفته است. فاصله مستقیم قلعه تا شهرماکلوان ۲۵ کیلومتر و تا ماسوله۴۵کیلومتر و تا شفت۲۰کیلومتر است. اما از مسیر اصلی و آسفالته مسافت قلعه تا فومن 25 کیلومتر و تا ماکلوان تقریبا 35 کیلومتر و تا ماسوله 60 کیلومتر است.

در دوره سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شده و از پایگاه های مبارزاتی اسماعیلیان بوده است. بر روی کتیبه سر در ورودی قلعه که اکنون در موزه گنجینه رشتنگهداری می شود٬ درج شده که این قلعه در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام الدین امیردباج بن امیر علاالدین اسحق تجدید بنا شده است. امیر حسام الدین دباج فومنی (مظفرالسلطان)، فرمانروای بیه پس اولین قدرت منطقه ای بود که از اطاعت از صفویان سرپیچی و قلعه رودخان را بازسازی کرد تا از آنجا به مقاومت بپردازد؛ ولی موفقیتی به دست نیاورد و به دربندگریخت و نهایتا دستگیر و در تبریزاعدام شد.

این قلعه در ارتفاعی بین ۶۶۵ تا ۷۱۵ متر از سطح دریا واقع شده و در کنار آن رودخانه ای با همین نام جاری است.

قلعه رودخان از دو بخش ارگ (محل زندگی حاکم و حرم سرای وی) و قورخانه (محل فعالیت های نظامی و زندگی سربازان) تشکیل شده است. ارگ در قسمت غربی این بنا در دو طبقه واقع شده و جنس آن از آجر است. قراول خانه ها در قسمت شرقی در دو طبقه با نورگیرها و روزنه های متعدد بر اطراف مسلط است. چشمه ای نیز میان قلعه و گودترین محل آن وجود دارد.

بخش شرقی قلعه رودخان شامل دوازده ورودی، زندان، در اضطراری، حمام و آبریزگاه است. بخش غربی دوازده ورودی دارد، چشمه، حوض، آب انبار، سردخانه، حمام، آبریزگاه شاه نشین و چند واحد مسکونی که با برج و بارو محصور شده اند، دیگر بناهای این بخش را تشکیل می دهند. ۴۰ برج دیده بانی دور تا دور قلعه را احاطه کرده که اتاق های هشت ضلعی آن با طاق های گنبدی پوشانده شده است. دور تا دور دیوارها و برج ها روزنه هایی شیب دار دیده می شود که برای ریختن مواد مذاب و تیراندازی تعبیه شده اند.

لازم به ذکر است که در طول تاریخ قلعه رودخان ، هیچ گاه دشمنی به آن نفوذ نکرده و نتوانسته آن را فتح کند

 

چون این قلعه تاریخی در کنار رودخانه ای بنا شده، معادل باستانی "دژ رودگان" یا "روگان" (دژی که در کنار رود قرار دارد) یا تغییر یافته آن به نام قلعه رودخان خوانده می شود . این قلعه به زبان اهالی آن منطقه که تالش هستند قله رخوننامیده میشود. سپس به مرور زمان به «قلعه رودخان» تبدیل شده است. این قلعه در دوران های تاریخی به نام های «قلعه هزارپله»، «حسامی»، «سکسار»، «سگسار» و «سگسال» نیز خوانده شده است..

Displaying gilan (2).jpg

Displaying gilan (1).jpg 



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 198

والدين فرزندان خود را به كجا بايد ببرند!

تاريخ: امروز, : یکشنبه 18 مرداد 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


با سلام و خسته نباشيد به همه دوستداران مجله تفريحي ورك.در اينجا مكان هايي را به شما خواهيم گفت كه رفتن آن براي شما خالي از لطف نبوده و جنبه آموزشي خواهد داشت . 

1- كتابخانه : بايد به فرزندانمان كتاب خواندن را بياموزيم پس بهتر است هر چند مدتي با فرزندانمان به كتابخانه برويم

2- بانك ها بايد به فرزندان خود به بانك ها برويم و نحوه كارهاي بانكي را آموزش ببينند

3- موزهاي حيات وحش كه يك نمونه عالي آن را ميتوان موزه دارآباد تهران نام برد 

4-  طبيعت گردي : آشنايي انسان با طبعيت به خصوص با شهري شدن كه شايد فرزندان ما كم تر با طبيعت در تماس باشند برنامه هاي مداوم هفتگي و ماه هانه براي ديدن طبيعيت كوه نوردي و... ميتواند انسان را با طبيعت آشتي دهد.

6- شهر بازي شايد خيلي از خانواده ها موافقت چنداني با شهربازي نداشته باشند اما بايد گفت تخليه هيجانات دروني كمك زيادي به شرشد فرزندان خواهد داشت البته با توجه به سنين مختلف بايد از وسايل مناسب سن استفاده نمود به طور كل وسايل با ريسك بالا را بايد از آن دوري كرد.



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 157

تاريخچه لغت OK كه اينهمه به كار ميبري ميدوني چيه!؟

تاريخ: امروز, : شنبه 17 مرداد 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


تاریخچه کلمه معروف OK چیست؟

سالها پیش در کشور انگلیس ؛ پس از‌ هر یک از جنگهایش با کشورهای گوناگون برای اینکه آمار سربازان را بدست بیاورند ، بر روی پرچمی تعداد کشته ها را ثبت میکردند، مثلا 5k ویا 11k..... که k مخفف کلمه kill بوده يعنی مثلا 5 ویا 11 کشته....
یک روز در جنگ متوجه شدند که آن روز هیچ کشته ای نداشته اند و روی پرچم نوشتند 0k ...... وچون در کشور انگلیس به صفر (او) میگویند از آن پس هر وقت در انجام کاری هیچ مشکلی نبود وهمه چیز درست بود از OK استفاده میکردند.

امیدوارم همیشه Ok باشید

سايت تفرحي ورك اوغات خوشي را براي شما آرزو مند است



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 215

سايت هايي كه دانشجويان به دنبال آن ميگردند!

تاريخ: امروز, : شنبه 17 مرداد 1394 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


http://fa.journals.sid.ir/

سایت های دانلود کتاب :

www.ketabnak.com

www.98ia.com

www.takbook.com

www.irpdf.com

www.parsbook.org

www.irebooks.com

www.farsibooks.ir

www.ketabesabz.com

www.readbook.ir

دوستان می توانند کتاب های رایگان رو از سایت های بالا دانلود کنند.


معرفی سایتهای مهم علمی،پژوهشی

بانکهای اطلاعاتی
www.digitallibraryplus.com
www.daneshyar.net
بانک های اطلاعاتی
www.umi.com/pqdauto
www.search.ebscohost.com
www.sciencedirect.com
www.emeraldinsight.com
www.online.sagepub.com
www.springerlink.com
www.scopus.com
http://apps.isiknowledge.com
پایان نامه های داخلی و خارجی
www.irandoc.ac.ir
www.umi.com/pgdauto

www.mhrn.net
www.theses.org
مقالات فارسی
www.magiran.com
www.civilica.com
www.sid.ir
کتابخانه ملی ایران، آمریکا و انگلیس
www.nlai.ir
www.loc.gov
www.bl.uk
دسترسی آزاد روانشناسی و آموزش و پرورش
http://eric.ed.gov
فهرست الفبایی مقالات، کتب و متون در زمینه حدیث، قرآن و اخلاق
www.hadith.net/new
اطلاعات عمومی کشورها
www.worldatlas.com
پایگاه اطلاعات اسلامی
www.seraj.ir
مقالات رایگان کتابداری و اطلاع رسانی
www.infolibrarian.com
آرشیو مقالات از سال ۱۹۹۸
www.findarticles.com
کتابخانه الکترونیک
www.digital.library.upenn.edu/books
رایانه و بانکهای اطلاعاتی فارس
www.srco.ir
دانشنامه آزاد اینترنتی
www.wikipedia.org
دایره المعارف بریتانیکا
www.brit
[۶/۳،‏ ۰:۰۲] ملک زاده. فرهود: sites
:دانشگاه اهايو
https://etd.ohiolink.edu/ap:1:100766165341125

florida:
http://etd.lib.fsu.edu/ETD-db/

دسترسي به متن
کامل پايان نامه هاي 435 دانشگاه
از24 کشور اروپايي
http://www.dart-europe.eu/basic-search.php

دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه کاليفرنيا
http://escholarship.org/

دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه TENNESSEE
http://www.lib.utk.edu:90/cgi-perl/dbBro...i?help=148

دسترسي رايگان به 1,550,632 مقاله ي
دانشگاهي
http://www.oalib.com/

دسترسي به پايان نامه هاي
الکترونيکي دانشگاه ناتينگهام
http://etheses.nottingham.ac.uk/

دسترسي رايگان به کتاب ها و ژورنال
هاي سايت In Tech
http://www.intechopen.com/

دسترسي رايگان به مقالات علمي —
دانشگاه McGill
http://digitool.library.mcgill.ca/R

دسترسي رايگان به مقالات علمي —
مقالات 1753 ژورنال-— دانشگاه
استنفورد
http://highwire.stanford.edu/

Directory of Open Access Journals
http://www.doaj.org/

دسترسي به مقالات و متون علمي
پايگاه Proceeding of the National Academy
of Sciences 
ايالت متحده ي آمريکا
http://www.pnas.org
امیدوارم براتون مفید باشه



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 1

بازديد : 281


جمع بازاریابان حرفه ای ایران زمین » منتظر حضورگرم شماست !

/http://www.setmapi.com/SOHEIL23



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

بازديد : 211

برفراز بلندای البرز - پیچ بن

تاريخ: امروز, : سه شنبه 12 اسفند 1393 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:




امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 6 نفر مجموع امتياز : 6

بازديد : 266

الموت منطقه ایی با پیشینه داروسازی کشور

تاريخ: امروز, : یکشنبه 10 اسفند 1393 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


آنطور که از کتاب ها و گفته هایی که نسل به نسل منتقل شده است الموت خاستگاه داروسازی در ایران بوده است بنا به موقعیت خاص جغرافیایی و وجود گونه های مختلف گیاهی که هرکدام دارای خواص بیشمار درمانی بوده و آنطور که از آزمایشات مشخص شده است هرگیاهی نمیتواند لزوما به بحث درمان اختصاص یابد مثلا آویشن منطقه الموت با منطقه دیگر ممکن است خواص درمانی مختلفی داشته باشد ماده موثره گیاهان دارویی در الموت موجب گسترش دارو از این منطقه بوده است.الموت جایی است که اغلب کوهای آن پر شده است از گیاهان علفی و خشبی یکساله و... که همگی از دیرباز تاکنون مورد استفاده قرار میگرفته است . اگر دانشگاه گیاهشناسی نیز در الموت دایر گردد جایی بسی خوشحالی و پیشرفت است البته مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و نوشابه ایی در منطقه زرآباد الموت مشغول تحقیقات میباشد . ریشه گیاه شناسی را در تک تک بومی ها آنجا میتوان یافت و درمان هایی که با گیاهان انجام میدهند همه را به شگفت وا میدارد و میدانند فلان گیاه برای چه دردی خوب است اسامی گیاهان اغلب محلی بوده ولی درریشه یابی های انجام شده قرابت معنایی و نزدیکی لفظی با مفهوم کتابی اسم آن گیاه دارد . ....برای بهتر شدن مطلب ما را یاری کنید ....



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 5 نفر مجموع امتياز : 5

بازديد : 157

الموتي نيستم اگه اين مطلب و نخونم.....

تاريخ: امروز, : یکشنبه 16 شهریور 1393 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


الموتي نيستم اگه هرجا ميرسم نگم بچه كجام و زادگاه مو فراموش كنم

الموتي نيستم اگه نگم الموت چه جاذبه هايي داره

الموتي نيستم اگه به بچه هامون زبان الموتي ياد نديم 

الموتي نيستم اگه مطلب تو سايت نزارم يا  كمكي از دستم برمي آيد انجام ندهم 

الموتي نيستم اگه نگم الموت كجاست

الموتي نيستم اگه ..... رفيق تو بگو.....



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 3 نفر مجموع امتياز : 14

بازديد : 212

گردسوز قديمي مادر بزرگ

تاريخ: امروز, : یکشنبه 16 شهریور 1393 نويسنده: https://verk.rozblog.com/user-admin

موضوع:


هنوزم بوي نفتي كه مادربزرگم درون چراغ گردسوز ميريخت در مشامم هست ،البته خود من نبود برق در روستاي ورك را ديده ام تاريكي مطلق شب و كمبود نفت كه مردم مجبور بودند شب ها زود بخوابند اما شب نشيني ها صفايي داشت. در آن زمان آنطور كه ذهنم ياري ميكند مرحوم قربانعلي پيشرويان يك دستگاه موتور برق داشت كه درون كوچه  و به مسجد محل برق داده بود تنها جايي كه تو محل برق داشت مسجد بود كلي از روشناييش بچه ها كيف ميكردند. گردسوز مادر بزرگم همدم درس پدر و مادرم و بررادر خواهراشون كه عمه و عمو خاله دايي هاي منن بوده و همينطور بقيه اهالي كه بايد تندي مشقاشونو مينوشتن زير گردسوز، بعضي وقت ها هم كه بچه ها شلوغ كاري ميكردند و شيشه گرسوز و ميشكشتند.و مصيبت بعدش شروع ميشد..... ادامه دارد



امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 5 نفر مجموع امتياز : 6

بازديد : 382

آمار سايت
افراد آنلاين : 1
بازديد امروز : 15
بازديد ديروز : 17
هفته گذشته : 32
ماه گذشته : 108
سال گذشته : 4,656
کل بازديد : 227,339
کل مطالب : 135
نظرات : 137
تعداد اعضا : 40

امروز : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

طراح قالب

مترجم قالب

جديدترين مطالب روز

فيلم روز

ورک